SSD ile açılış süresi kısalır mı?

İyi günler arkadaşlar, Lenovo Legion Y520-15IKBN i5 7.nesil laptop kullanıyorum.
Açılış süresi 1, 5 dk sürüyor. Aşırı yavaş ve Chrome, Opera vs her yerde çok yavaş,
SSD ile çözülür mü?
Chrome'de 6 sayfa açık ama CPU %100 kullanıyor, ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 638775

Okuma yazma testi.

Eki Görüntüle 638768
Arkadaşlar neredeyse hepiniz yanlış bilgilendirme yapmışsınız. DiskMark ayarlarında 16MB seçili. Cache yüzünden bu şekilde sonuçlar gerçekçi olmaz. 1GB seçip testi tekrarlayın.

Sistemde 1TB bir harddisk kullanılıyor.

SSD eklenirse CPU kullanımı hariç sorunlar düzelecektir. İşlemci zayıf, o konuda bir şey yapamayız.

Hocam yüzde 85 kullanan program ne yazar mısınız?

Buyur hocam, chrome de sadece 6 sayfa açık

1597401825774.png

17 tane chrome açık. Yanında 17 yazan şey sayfadır. Yanlış bilmiyorsam.
evet 17 yazıyor am 6 tane açık sadece

Hocam arkadaşın bilgisayarının sitesinde 1 TB HDD veya 1 TB HDD+ 256 GB SSD yazıyor fakat arkadaşınki hangisi bilmiyoruz.

hocam bu şekilde

1597402010835.png

Hocam yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi neden yanında (17) yazıyor? 17 tane Chrome mu var yoksa 17 sekme mi var?
Hocam yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi neden yanında (17) yazıyor? 17 tane Chrome mu var yoksa 17 sekme mi var?

yok hocam sadece 1 chrome ve 6 sayfa açık
Hocam arkadaşın bilgisayarının sitesinde 1 TB HDD veya 1 TB HDD+ 256 GB SSD yazıyor fakat arkadaşınki hangisi bilmiyoruz.
sistem bu
1597402156599.png

Bi durun ne hemen format diyorsunuz.
Malwarebytes ile taratın sistemi sonra chromeyi silin tekrar indirin.
tamamdır yapacağım hemen
Hocam Bilgisayar'a girdiğinizde tek parça C: mi var yoksa iki parça olarak C: ve D: mi var?

tek C var hocam
Hocam sizin SSD nin iops değerleri inanılmaz düşük. Adeta HDD gibi çalışıyor. 4k yazma hızınız HDD ler ile neredeyse aynı. Sorunun SSD de olduğunu düşünüyorum.

hocam ssd yok içinde

1597402481129.png

Son düzenleme:
Crystaldismark info programından diskiniz veya disklerinizin sağlık durumunun yüzde kaç olduğuna kontrol edin. Arkadaşların da dediği gibi disk hızınız SSD hızı. Diskte bir problem var bence. Diskte problem yoksa işletim sisteminde problem vardır. Sosyalde de sıkça önerilen Wise Care 365 programı ile kapsamlı bir tarama yapabilirsiniz. Aşağıya bıraktığım videodaki işlemleri yapın. Programda disk için(SSD HDD fark etmez) optimizasyon ve defrag açma kapatma ayarları mevcut. Mutlaka kullanmadıysanız kullanın. Wise Care 365 ile hem genel temizlik hem de Windows'un düzensiz çalışmasının başlıca sebebi olan kayıt defteri hatalarını düzeltirsiniz. Son bir tavsiyem de şu: (içimde kalmasın :D ) Dostum Chrome kullanma bilgisayarın can çekişiyor. Opera GX'e geç bak gör açıldıktan sonra da kuş gibi hafifleyecek bilgisayarın :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar neredeyse hepiniz yanlış bilgilendirme yapmışsınız. DiskMark ayarlarında 16MB seçili. Cache yüzünden bu şekilde sonuçlar gerçekçi olmaz. 1GB seçip testi tekrarlayın.

Sistemde 1TB bir harddisk kullanılıyor.

SSD eklenirse CPU kullanımı hariç sorunlar düzelecektir. İşlemci zayıf, o konuda bir şey yapamayız.

1gb de yaptım

1597403036062.png

%temp%,temp, recent, prefetch dosyalarındaki öğeleri sil. Sonra disk temizleme kullan."Sistem dosyalarını temizle" açtıktan sonra tüm kutucukları seçip tara.

1596992983569-png.635170

Wise Care 365, Malwarebytes ile tarama yap.

Not:haftada bir yaparsan 20+GB gereksiz dosya silinebilir.
yapacağım , teşekkür ederim
Crystaldismark info programından diskiniz veya disklerinizin sağlık durumunun yüzde kaç olduğuna kontrol edin. Arkadaşların da dediği gibi disk hızınız SSD hızı. Diskte bir problem var bence. Diskte problem yoksa işletim sisteminde problem vardır. Sosyalde de sıkça önerilen Wise Care 365 programı ile kapsamlı bir tarama yapabilirsiniz. Aşağıya bıraktığım videodaki işlemleri yapın. Programda disk için(SSD HDD fark etmez) optimizasyon ve defrag açma kapatma ayarları mevcut. Mutlaka kullanmadıysanız kullanın. Wise Care 365 ile hem genel temizlik hem de Windows'un düzensiz çalışmasının başlıca sebebi olan kayıt defteri hatalarını düzeltirsiniz. Son bir tavsiyem de şu: (içimde kalmasın :D ) Dostum Chrome kullanma bilgisayarın can çekişiyor. Opera GX'e geç bak gör açıldıktan sonra da kuş gibi hafifleyecek bilgisayarın :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

yapacağım , çok teşekkürler hocam, chrome yi mecbur kullanmam gerekiyor hocam işlerimden dolayı

Son düzenleme:

Anlaşıldı HDD kullanıyorsun 16MB olayını gözden kaçırmışım. Windows arama yerine MSConfig yazın, karşınıza gelen pencerede önyükleme gölümüne gelin, burada "GUI ön yüklemesi yok" kısmına tik atın, zaman aşımına da 3 yazın ve deneyin. Açılma hızına sadece bu tek başına etki etmezse aşağıya bıraktığım videodaki her şeyi yapabilirsin. 2 ay önce bende HDD kullanıyordum benimki de çok yavaş açılıyordu, bu videodaki her şeyi uyguladıktan sonra SSD kadar hızlı açılmaya başlamıştı PC. Ayrıca PCnin tepki süresini ve dosyalar arası gezinme hızını da artırıyor. Duex güvenilir bir kanaldır uzun süre o ayarlarda kullanmıştım. Ayrıca yine Wise Care 365'i de kullanın siz ara sıra temizlik iyidir.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı