SSD önerisi

TrueGamingg

Megapat
Daha fazla  
  • AMD Ryzen 3600
  • AMD RX590 Ekran kartı
  • MSI B450M PRO M.2 Max
  • Panther 8 GB 3000 MHz RAM
Böyle sistem topladım eski bilgisayarda kullandığım 1 TB harddisk var bir de SSD almak istiyorum kaç GB almalıyım bir de neye dikkat etmeliyim?

SSD ile harddiski beraber kullanırsak performans anlamında sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ile HDD'yi birlikte kullanabilirsin sorun olmaz zaten ben dahil çoğu kişide öyle kullanıyor. Maksat oyunları HDD'ye kurup SSD'ye Windows'u ve sürekli kullanılan programları kurarak sistemi hızlandırmak. Dilersen SSD'ye çok oynadığın oyunları da kurabilirsin tabi yer varsa. Bütçe belirtmediğin için Samsung 860 Evo 250 GB SSD modelini öneririm.

Ben Toshiba TR200 OCZ 480GB SSD kullanıyorum oyun-film için topladım bilgisayarı ve memnunum fakat bu SSD önbellek kullanmıyor ve rakiplerinden hız konusunda biraz geri kaldığı söyleniyor. Önbellekli bir SSD kullanmaya çalışın. Adata SU630 modelinde kronik sorun olduğu söyleniyor ve James Donkey markasından uzak durmanız gerektiği söyleniyor forumda. SSD'yi almadan önce internetten incelemelerini izleyip öyle satın alın. Bence 480GB SATA SSD işinizi görür ama isterseniz daha hızlı NVMe SSD'lere de göz atabilirsiniz.

SSD ile HDD'yi birlikte kullanabilirsin sorun olmaz zaten ben dahil çoğu kişide öyle kullanıyor. Maksat oyunları HDD'ye kurup SSD'ye Windows'u ve sürekli kullanılan programları kurarak sistemi hızlandırmak. Dilersen SSD'ye çok oynadığın oyunları da kurabilirsin tabi yer varsa. Bütçe belirtmediğin için Samsung 860 Evo 250 GB SSD modelini öneririm.
Hocam max 200 TL’lik düşünüyorum birde m2 olsa iyi olur

Hocam max 200 TL’lik düşünüyorum birde m2 olsa iyi olur
M2 kesinlikle gereksiz, aynı paraya daha yüksek kapasiteli SATA SSD tercih edin.
Oyun açılşları arasında 1-2 saniye oynuyor.
Ayrıca SSD ve HDD nizi, ücretsiz (B450 olduğundan) olarak AMD StoreMI uygulaması ile birleştirin
ve HDD nizi de SSD hızında kullanın.
120-128Gb SSD yeterli olacaktır.
Yardım gerekirse yazın.
storeMI linki
Bütçeniz de yer kalırsa RAM i 2x8 yapın, sistem performansınız çok ciddi artacaktır.
Yapamıyorsanız 1x8 yerine 2x4 kullanmaya çalışın.

Son düzenleme:
M2 kesinlikle gereksiz, aynı paraya daha yüksek kapasiteli SATA SSD tercih edin.
Oyun açılşları arasında 1-2 saniye oynuyor.
Ayrıca SSD ve HDD nizi, ücretsiz (B450 olduğundan) olarak AMD StoreMI uygulaması ile birleştirin
ve HDD nizi de SSD hızında kullanın.
120-128Gb SSD yeterli olacaktır.
Yardım gerekirse yazın.
storeMI linki
Bütçeniz de yer kalırsa RAM i 2x8 yapın, sistem performansınız çok ciddi artacaktır.
Yapamıyorsanız 1x8 yerine 2x4 kullanmaya çalışın.
Hocam peki öncelik hangisi olsun okuma yazma hızı falan mi çünkü ssd’den hiç anlamıyorum

Hocam peki öncelik hangisi olsun okuma yazma hızı falan mi çünkü ssd’den hiç anlamıyorum
Öncelik "az problem çıkaran" olmalı.
Crucial denediklerim arasında ucuz ve sorunsuz olan bir model.
120 ve 240 ını kullandım hiç sorun yaşamadım. 120Gb olan 140-160 TL civarı.
örnek link
SSD tecrübesi fazla olanlar da öneride bulunursa iyi olur.
Bütçe dahilinde ise samsung dan şaşmamak lazım diye biliyorum.

StoreMI ile SSD ve HDD yi birleştirmeyi muhakkak yapın.
SSD yi cache olarak kullanacak.

Öncelik "az problem çıkaran" olmalı.
Crucial denediklerim arasında ucuz ve sorunsuz olan bir model.
120 ve 240 ını kullandım hiç sorun yaşamadım. 120Gb olan 140-160 TL civarı.
örnek link
SSD tecrübesi fazla olanlar da öneride bulunursa iyi olur.
Bütçe dahilinde ise samsung dan şaşmamak lazım diye biliyorum.

StoreMI ile SSD ve HDD yi birleştirmeyi muhakkak yapın.
SSD yi cache olarak kullanacak.
Anladım hocam yarın incehesapta gaming gecesi olucak ordan indirimde olan ssd’leri gösteririm sende seçersin olur mu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı