SSD olmasına rağmen Windows 7 kullanmaya devam etsem bilgisayar için iyi olur mu?

Windows 7'den selamlar!

Ekran Alıntısı.JPG

Sizin dediğiniz tamamen saçmalık asıl. Her insan zengin mi de 8 GB RAM ile alacak? Ayrıca Windows 11'in minimum sistem gereksinimlerinde 4 GB ram yeterli yazıyor. Microsoft sizin dediğinize göre ilerlemiyor. Ben 4 GB ram ile bilgisayarımı kullanırken internete rahat giriyordum. Oyunlarda biraz kasma vardı. 8 GB'a yükselttim daha geçen hafta. Oyunlarda da kasma gitti. Kısacası 4 GB RAM normal bir ev kullanıcısına yeterli.
İnsanların rame verecek parası yok ama Windows 10'a verecek parası var yani de mi?
Kullanıcılarin çoğunun ucuz Windows keylerinden haberi bile yok, ne anlatıyorsunuz acaba?
Öyle ki 4 GB ram ile Windows 11-10 kullanılmaz.
Ne derseniz deyin. Olmaz öyle şey. Arkada hiçbir şey açık değilken ki sonuçları attım.
%90 ne be adam ben niye 75'te kullanabiliyordum ayrıca 70 fps almama ne diyorsun?
Vay arkadaş. %75 çok az zaten. Haklısın dostum, haklısın.

Recep Baltaş Windows 10 için "RAM canavarı" olarak bahsetmişti, ben de onun yalancısıyım 😀

6 GB RAM var, boşta 1.5GB yük altında 4 GB'a kadar çıkıyor.

İnsanların RAM'e verecek parası yok ama Windows 10'a verecek parası var yani de mi?
Kullanıcılarin çoğunun ucuz Windows keylerinden haberi bile yok, ne anlatıyorsunuz acaba?
Öyle ki 4 GB RAM ile Windows 11-10 kullanılmaz.
Ne derseniz deyin. Olmaz öyle şey. Arkada hiçbir şey açık değilken ki sonuçları attım.

Jetlisans'tan Windows 10 Pro keyini 30 TL'ye aldım MAK geldi sonra desteğe yazıp Retail yaptım, 30 TL'ye Retail sahibi oldum sorun da çıkarmadı.

İnsanların rame verecek parası yok ama Windows 10'a verecek parası var yani de mi?
Öyle ki 4 GB ram ile Windows 11-10 kullanılmaz.

Vay arkadaş 6 gb ram olduğu için CS:GO açmayan sistem varmış. Haklısın dostum, haklısın.Bizde zaten anca rüyamızda almış olabiliriz o FPS'i. Haklısın en iyisi sensin kanka.

Vay arkadaş 6 gb ram olduğu için CS:GO açmayan sistem varmış. Haklısın dostum, haklısın.Bizde zaten anca rüyamızda almış olabiliriz o FPS'i. Haklısın en iyisi sensin kanka.
Çocuk gibi triplere girmeye gerek yok dostum. Bir şey tartışıp karşı fikir belirtince, suçlu oluyoruz zaten.
4 GB RAM ile Windows 10 kullanılır asıl önemlisi SSD.
Tamam kullanın.
İnsan neye inanmak isterse onu görurmus.

Çocuk gibi triplere girmeye gerek yok dostum. Bir şey tartışıp karşı fikir belirtince, suçlu oluyoruz zaten.

Tamam kullanın.
İnsan neye inanmak isterse onu görurmus.
Bir işletim sistemi kafaya göre kullanılmaz. Onu biz de biliyoruz. Eski bir sistemde 8 GB RAM ile bile Windows 10 veya 11 kullanılmaz. Bizim bahsettiğimiz şey YENİ bilgisayarlar. Yeni bilgisayarlarda 4 GB RAM ve İntel pentium işlemci ile Windows 10 veya 11 kullananlar var. Önemli olan SSD, işlemci nesili ve RAM modeli. 8 GB olup DDR2 veya DDR3 RAM olması var, DDR4 olup 4 GB RAM olması var. DDR4 yani yeni nesil bir teknoloji sistemi çok da zorlamaz. Bunu anlayın yani 4 GB RAM insanın deneyimini tamamen mahvetmiyor. Bir oyuncu veya profesyonel bir kodlayıcı için 4 GB RAM önerilmiyor.

Yanlış bilgi
Asıl bilip bilmeden siz yorum yapmayın. Uyduruk cümleler yazmışsınız. Windows 7'den Windows 10'a 4 GB RAM ile geçtim gayet de hızlı ve performanslıydı. 4 GB RAM ile kullanmadığınız çok belli oluyor. Şu an PC'im de 8 GB RAM var. Ayrıca hız ve donmama konusunda SSD'nin de etkisi var.
Uyduruk mu? Kullandığımdan biliyorum, Windows 10 8 GB RAM VE SSD İLE KULLANILIR nokta. Diğer türlü sürünürsünüz. Ha siz sürünmeyi seviyorsanız orasını bilemem ama başkalarını da kendiniz gibi yapmayı bırakın. Windows 7 kullanmanın hiçbir zararı yoktur.
Windows 10 zaten senin RAM miktarına göre kendi optimizasyonunu yapıyor. Çıktığı günden 2019 a kadar 4 GB RAM+ HDD ile Windows 10 kullandım. Gayet de RAM im yetmişti. Bilip bilmeden yorum yapmayın.
İşletim sisteminin istediği miktarda RAM kullanamaması demek işletim sisteminin yavaşlaması demektir. Boşta 1,5 GB RAM kullanan makinede 2 GB RAM kullanan bir işlem yaparsan Windows RAM kullanımını düşürür fakat bu da işletim sisteminin performansını etkiler. O yüzden Windows'ta kasmalar yaşamak istemiyorsanız ya yüksek RAM kullanan programları çalıştırmayacaksınız ya Windows'un RAM kullanımını düşüren düzenlemeler yapacaksınız ya da boşta daha az RAM kullanan bir işletim sistemine geçeceksiniz.
Aslında bu her işletim sisteminde geçerlidir fakat şu an 4 GB RAM için internet/oyun ihtiyaçlarını karşılayabilen en iyi Windows 7 veya 8(.1)'dir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı