SSD olmasına rağmen Windows 7 kullanmaya devam etsem bilgisayar için iyi olur mu?

8 GB ram ile valorantta drop yiyordum.
Sebebi dual olmamasıdır büyük ihtimalle aksi taktirde başka bir sorun vardır. Çift kanal bellekle desteklemek gerekir işlemcin eskiyse ondan da olabilir valorant yeni nesil işlemci istiyor.
4 GB ram ile Windows 10 kullanlmaz. Yapılan testlerde genellikle 8.1 veya 7 ile yapılır. 8 GB ram ile Windows bazen 5 GB'a yakın kullanıyor. Bunun orantısinj düşünürsek ayarlama ile 2.5-3.5 arası kullanır. Üstelik laptop.
Aynen kanka kullanılmaz 😁 . Ben kullandım gayette stabildi sadece 8GB'a göre daha yavaş ve gecikmeliydi. Dediğin gibi kullanım yüzlederi %75 görüyordum fakat buna rağmen CS:GO'da 75 fps almıştım. Dediğin şey 6 gb ram'in CS:GO açmaması inan gerçekten saçmalık.

8 GB ram ile valorantta drop yiyordum.

4 GB ram ile Windows 10 kullanlmaz. Yapılan testlerde genellikle 8.1 veya 7 ile yapılır. 8 GB ram ile Windows bazen 5 GB'a yakın kullanıyor. Bunun orantısinj düşünürsek ayarlama ile 2.5-3.5 arası kullanır. Üstelik laptop.
O zaman 4 GB ram ile gelen Windows 11 laptoplar nasıl çalışıyor ????

O zaman 4 GB ram ile gelen Windows 11 laptoplar nasıl çalışıyor ????
IMG_20221021_130917.jpg

3.5 GB. Buna çalışma demezsin.

Sebebi dual olmamasıdır büyük ihtimalle aksi taktirde başka bir sorun vardır. Çift kanal bellekle desteklemek gerekir işlemcin eskiyse ondan da olabilir valorant yeni nesil işlemci istiyor.

Aynen kanka kullanılmaz 😁 . Ben kullandım gayette stabildi sadece 8GB'a göre daha yavaş ve gecikmeliydi. Dediğin gibi kullanım yüzlederi %75 görüyordum fakat buna rağmen CS:GO'da 75 fps almıştım. Dediğin şey 6 gb ram'in CS:GO açmaması inan gerçekten saçmalık.
4 GB ram is enough to give you 100–120 fps in CS:GO on lowest settings if you have a dual core 3 GHz+ processor and a GPU with memory more than 1GB.
However, this does not mean that drop will not enter.
Unfortunately, with the amount of ram allocated for Windows, 4 GB of ram has the lowest usage rate. So if you want to play CS:GO, you can use 6 gb of ram from 3.2.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1549639

4 GB ram is enough to give you 100–120 fps in CS:GO on lowest settings if you have a dual core 3 GHz+ processor and a GPU with memory more than 1GB.
Unfortunately, with the amount of ram allocated for Windows, 4 GB of ram has the lowest usage rate. So if you want to play CS:GO, you can use 6 gb of ram from 3.2.
Günlük kullanıma yetiyor. Bir insan dizi izleyip ofis işi yapıyor ise 3 GB ile bile kullanabiliyor. Herkes lüks bilgisayar alamıyor.

4 GB ram ile Windows 11 tamamen saçmalık. Kasa kasa olup, internete 5 dakikada girmek istiyorsanız buyurun.
Sizin dediğiniz tamamen saçmalık asıl. Her insan zengin mi de 8 GB RAM ile alacak? Ayrıca Windows 11'in minimum sistem gereksinimlerinde 4 GB ram yeterli yazıyor. Microsoft sizin dediğinize göre ilerlemiyor. Ben 4 GB ram ile bilgisayarımı kullanırken internete rahat giriyordum. Oyunlarda biraz kasma vardı. 8 GB'a yükselttim daha geçen hafta. Oyunlarda da kasma gitti. Kısacası 4 GB RAM normal bir ev kullanıcısına yeterli.

Eki Görüntüle 1549639

%90 ne be adam ben niye 75'te kullanabiliyordum ayrıca 70 fps almama ne diyorsun?

Yeni işletim sistemi yeni bilgisayara yüklenir. Gidip de 2010'da çıkan bilgisayara en son sistemi yüklemek sağlıklı değildir. (Linux değilse) Ayrıca Windows 10 ve sonrasının 8 GB ve üzeri ile kullanılması daha iyi olacaktır.
Hayır SSD dediğin zaten okuma/yazma hızını etkileyen bir şey. RAM'ini dolduran bir işletim sistemi ile nasıl bir hız yakalamayı planlıyorsunuz? Adam gelmiş kendisinde 16 GB RAM var oradan 4 GB'a sorun olmaz diyor. Bari kullanın da öyle yorum yapın.

Yeni işletim sistemi yeni bilgisayara yüklenir. Gidip de 2010'da çıkan bilgisayara en son sistemi yüklemek sağlıklı değildir. (Linux değilse) Ayrıca Windows 10 ve sonrasının 8 GB ve üzeri ile kullanılması daha iyi olacaktır.
Hayır SSD dediğin zaten okuma/yazma hızını etkileyen bir şey. RAM'ini dolduran bir işletim sistemi ile nasıl bir hız yakalamayı planlıyorsunuz? Adam gelmiş kendisinde 16 GB RAM var oradan 4 GB'a sorun olmaz diyor. Bari kullanın da öyle yorum yapın.

Asıl bilip bilmeden siz yorum yapmayın. Uyduruk cümleler yazmışsınız. Windows 7'den Windows 10'a 4 GB RAM ile geçtim gayet de hızlı ve performanslıydı. 4 GB RAM ile kullanmadığınız çok belli oluyor. Şu an PC'im de 8 GB RAM var. Ayrıca hız ve donmama konusunda SSD'nin de etkisi var.

Windows 10 zaten senin RAM miktarına göre kendi optimizasyonunu yapıyor. Çıktığı günden 2019 a kadar 4 GB RAM+ HDD ile Windows 10 kullandım. Gayet de RAM im yetmişti. Bilip bilmeden yorum yapmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı