SSD'nin HDD'den çok daha pahalı olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak ''limitler'' kullanılarak oluşturulan oyun bilgisayarlarında bütçenin de bir limiti var. Mevcut bütçe zorlanarak toplanan sistemlerde ''Ee bütün parayı harcadık, mönitör için para kalmadı?
Mutfaktaki televizyona bağlasak olur mu ki?'' Durumunda kalındığı için, bir yerlerden bir şekilde kısmak gerekiyor. GPU'yu bir tık düşürsek PSU'nun hatrı kalır, PSU'yu düşürsek CPU'nun boynu bükük... Böyle böyle Cemal Süreya'ya bağlarız. Sonra da ''Memelerin vardı, memelerin kahramandı; Sonra, sonrası iyilik, güzellik.'' şeklinde kapanışı yaparız. (Kızmayın, zira Cemal Süreya şiiri böyle yazmış.
) Neyse, çok dağıldı bu konu.
Ne diyorduk, heh, SSD. Bütçenin sıkıştığı yerde bir yerlerden kısma arayışı başlar, bu durumda da ne GPU ne CPU, SSD'den vazgeçilmelidir çünkü kahraman memeler. Arkadaşlar, gençler, beyler, bayanlar; Ben de şimdi bu darboğaz durumunda kaldım, sistemi topladıktan bir ay falan kadar sonra oyuncu klavyesidir, kulaklığıdır, faresidir falan alacağım ve SSD'yi de bunlarla beraber olmak üzere sonraya bırakmak istiyorum. Ancak alacağım SSD 120 GB'lik olacak ve buna sadece işletim sistemini kuracağım. Bir ay boyunca işletim sistemi olmadan beklemek zaten o bilgisayarı toplamamış sayılmam demek.
Ben de diyorum ki şimdi bu işletim sistemini HDD'ye kurup sonra SSD'ye geçirebilir miyim? Ayrıca SSD'nin oyun yükleme ekranlarını falan daha hızlı açtığı söyleniyor,bu durum eğer o oyunu SSD'ye kurarsan mı söz konusu? Yoksa ''Babamın gölgesi yeter'' tarzı bir şey mi? Hani var olsun gerisini boşver gibi midir? Yoksa illa o oyun SSD'ye mi kurulacak? Eğer öyleyse zaten SSD almayacağım, çünkü dediğim gibi, bütçe sıkıştı. Neyse fazla tutmayayım sizi de. Cevap verirseniz tabii ki sevinirim.