SSD Oyun Bilgisayarına Şart Mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardes sizde anlama gitligi mi var? Yarim sayfa yazdim sadece acilisa etki etmiyor diye. Gidip yazilari okusaydin boyle yazmazdin. Sistem toplamadan zirnik anlamiyorsun. 5000'e GTX 1070 olmaz zaten.
Sistem toplamanin usulu once butceye uygun kasa, PSU, SSD ve HDD belirlenir. Kalan para da islemci ve ekran kartinadir. Gidip de 1070 istiyorum demeyle olmuyor. Once yanlar belirlenir kalan para da ekran karti ve islemcidir. Bu da sizin sistem toplamadan zirnik anlamadiginiz amlamina geliyor.
Bir de 5000 TL'ye SSD koymuyor. Bu nasil bir sacmalik?

Bu kadar sabit fikirli insanlara bir şey öğretilmez. Arkadaş hale bilmediği bir şey hakkında yorum yapıp, gereksiz diyor. Daha ne diyelim. Allah bu memlekete birazcık okuyan, düşünen insanlar verseydi keşke de, bu tarz saçma sapan tartışmalar olmasaydı!

SSD'nin HDD'den çok daha pahalı olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak ''limitler'' kullanılarak oluşturulan oyun bilgisayarlarında bütçenin de bir limiti var. Mevcut bütçe zorlanarak toplanan sistemlerde ''Ee bütün parayı harcadık, mönitör için para kalmadı?

Mutfaktaki televizyona bağlasak olur mu ki?'' Durumunda kalındığı için, bir yerlerden bir şekilde kısmak gerekiyor. GPU'yu bir tık düşürsek PSU'nun hatrı kalır, PSU'yu düşürsek CPU'nun boynu bükük... Böyle böyle Cemal Süreya'ya bağlarız. Sonra da ''Memelerin vardı, memelerin kahramandı; Sonra, sonrası iyilik, güzellik.'' şeklinde kapanışı yaparız. (Kızmayın, zira Cemal Süreya şiiri böyle yazmış. o_O) Neyse, çok dağıldı bu konu.

Ne diyorduk, heh, SSD. Bütçenin sıkıştığı yerde bir yerlerden kısma arayışı başlar, bu durumda da ne GPU ne CPU, SSD'den vazgeçilmelidir çünkü kahraman memeler. Arkadaşlar, gençler, beyler, bayanlar; Ben de şimdi bu darboğaz durumunda kaldım, sistemi topladıktan bir ay falan kadar sonra oyuncu klavyesidir, kulaklığıdır, faresidir falan alacağım ve SSD'yi de bunlarla beraber olmak üzere sonraya bırakmak istiyorum. Ancak alacağım SSD 120 GB'lik olacak ve buna sadece işletim sistemini kuracağım. Bir ay boyunca işletim sistemi olmadan beklemek zaten o bilgisayarı toplamamış sayılmam demek.

Ben de diyorum ki şimdi bu işletim sistemini HDD'ye kurup sonra SSD'ye geçirebilir miyim? Ayrıca SSD'nin oyun yükleme ekranlarını falan daha hızlı açtığı söyleniyor,bu durum eğer o oyunu SSD'ye kurarsan mı söz konusu? Yoksa ''Babamın gölgesi yeter'' tarzı bir şey mi? Hani var olsun gerisini boşver gibi midir? Yoksa illa o oyun SSD'ye mi kurulacak? Eğer öyleyse zaten SSD almayacağım, çünkü dediğim gibi, bütçe sıkıştı. Neyse fazla tutmayayım sizi de. Cevap verirseniz tabii ki sevinirim.

Dostum birincisi SSD sadece oyunu eğer SSD içine atarsan hızlandırır. İkincisi SSD'ler hem düşük kapasiteli hem yüksek fiyatlıdır. (Çok az işe yaramaları da cabası)
SSD'ler sadece Uygulamalar ve PCnin daha hızlı açılıp kapanmasına olanak tanır... Ancak SSD içine attığın oyunlarda 5 FPS kadar artış gözlemleyebilirsin. (ortalamadır okuma yazma oranına bağlıdır.)
Fakat size tavsiyem SSD almayın. İlk başta sorun yaratıcaktır... Evet SSD alın ancak ilk başta almanıza kesinlikle gerek yoktur. 3 veya 4 TB olan 7200 RPM bir HDD sizin işinizi yeterince görecektir. Diğer taraftan ise cebinizde daha fazla para kalmış olacak ve bunu ekran kartı veya anakart vs. yerlere harcayabileceksiniz. Fakat yinede size ilerleyen zamanlarda OC yapmanızı ve SSD takıp su soğutma ile sisteminizi kullanmanızı tavsiye ederim.
KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE:
SSD ilk başta gereksiz, onun yerine 7200 RPM bir HDD alın.
SSD almak yerine kenara koyduğunuz parayla ekran kartı, işlemci ve anakart alın(bütçe ekleyin.)
Para biriktirmeye devam edin...
Sonradan biriken para ile SSD alın ancak tavsiyem 550 MB Okuma 520 MB Yazma 250GB SSD'dir.
Arkasından su soğutma takın sisteminize
Overclock yaparak hız aşırtmanın dibine vurun!
İyi oyunlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum birincisi SSD sadece oyunu eğer SSD içine atarsan hızlandırır. İkincisi SSD'ler hem düşük kapasiteli hem yüksek fiyatlıdır. (Çok az işe yaramaları da cabası)
SSD'ler sadece Uygulamalar ve PCnin daha hızlı açılıp kapanmasına olanak tanır... Ancak SSD içine attığın oyunlarda 5 FPS kadar artış gözlemleyebilirsin. (ortalamadır okuma yazma oranına bağlıdır.)
Fakat size tavsiyem SSD almayın. İlk başta sorun yaratıcaktır... Evet SSD alın ancak ilk başta almanıza kesinlikle gerek yoktur. 3 veya 4 TB olan 7200 RPM bir HDD sizin işinizi yeterince görecektir. Diğer taraftan ise cebinizde daha fazla para kalmış olacak ve bunu ekran kartı veya anakart vs. yerlere harcayabileceksiniz. Fakat yinede size ilerleyen zamanlarda OC yapmanızı ve SSD takıp su soğutma ile sisteminizi kullanmanızı tavsiye ederim.
SSD almak yerine kenara koyduğunuz parayla ekran kartı, işlemci ve anakart alın(bütçe ekleyin.)
Sonradan biriken para ile SSD alın ancak tavsiyem 550 MB Okuma 520 MB Yazma 250GB SSD'dir.
İyi oyunlar...
Allah yardım etsin kardeşim. Şu Intel kafası hala devam ediyor.

LG-H525n cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

İyi oyunlar...
This is wrong on so many freaking levels..

Şimdi, cehalet utanılacak bir şey değildir. Burada kimse kimseyi bilmiyor diye aşağılamamalı. Ama be kardeşim, kullanmıyorsan neden yazıyorsun? Benim 2bin mesajım var, SSD alana kadar SSD hakkında kelime etmedim ya da alın dedim. Bilmiyorsan, konuşmayacaksın.

Ben 7100 kullanıyorum, B250M anakart ile. SSD aldım önerdiğin gibi 275GB'lık, sıvı soğutma almalı mıyım sence? O.C'un dibine vurur muyum? 3.9'dan kaça çıkarır sıvı soğutma? Çünkü bütün sıvı soğutmalar aynı, 120mm-240mm-280mm-360mm heat-sink'ler bir şey ifade etmiyor. Değil mi?

3-4TB bir HDD, 120GB'lık SSD'den pahalıya geliyor bu arada.

SSD dediğimiz şey bilgisayarı ne kadar eski olursa olsun çağımızın bilgisayarı yapan bir depolama birimidir. Oynayan yeri olmadığından ses çıkarmaz, çift taraflı bantla yapıştırırsın hatta test amaçlı kasanın yanından sarkıtırsın bozulmaz. Erişim süresi çok çok kısadır. Okuma-Yazma hızları zaten SATA'nın limitlerini zorladığından PCIe ve M.2 modelleri var bir süredir piyasada.

Ben HDD'den SDD'ye geçtiğimde bilgisayar yenialınmış bilgisayar gibi çalışmaya başladı. Açılış 4-5saniye sürüyor, bir dosya açmak istediğim zaten sıkıntı yok. Birden fazlada da sıkıntı yaşamamaya başladım. Bir şeyin açılmasını mı istiyorum? Hemen açılıyor. GTA V oynarken (SSD'de kurulu) Youtube açıyorum, oyunu alta alıp Spotify'A basıyorum ve beklemiyorum hiç. HDD'de takılıp duran GTA V, SSD'de takılmıyor hiç.

İlk önce HDD alan birisi sonra SSD aldığında bu arada sisteme format atmak zorunda kalacak, uğraşıcak o kadar. Dosyalar gitti, oyunlar gitti. İlk başta sadece SSD alsın, sonra HDD alınır. Şu dönemde ne kadar iyi bir sistem toplarsan topla, SSD yoksa hep çağın gerisinde kalmış oluyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı