E
Eden Dust
Ziyaretçi
SSD kullanmadığın için bilemezsin dostum.Bence paran varsa tabi ki de alınabilir fakat paran varsa. Sadece hızlı açılıp kapanması için 200 TL verilmez. Benim görüşüm bu.
SSD kullanmadığın için bilemezsin dostum.Bence paran varsa tabi ki de alınabilir fakat paran varsa. Sadece hızlı açılıp kapanması için 200 TL verilmez. Benim görüşüm bu.
Ama işte 2000 liranın üzerindeyse sistemin tutarı paran yetiyor diye sadece üst seviye M.2 SSD almazsın sisteme. Hele ki oyunlarımı da SSD'ye koyayım diyorsan, önemli olan tarafın depolama alanı olduğunu bilirsin. Mesela benim sistemim bana 2.900'e falan patlamıştı HDD'yi saymazsan. 200'de HDD'nin fiyatı de benim aldığım zaman koşullarında 3.100 lira. Ben bu sistemi toplarken, yeni bir HDD bile alamamıştım, eskiyi kullandım. Sonradan ilk fırsatta SSD almaya karar verdim, 750 EVO ya da Mx300 alabilirdim. (İndirimdeydi, bir arkadaş link atmıştı. Sağ olsun) Ben de alacağım 120GB'lık 750 EVO'ya hiç bir AAA oyunu atamayacağımı fark ettim. (En fazla 1 tane) Bu yüzden MX300'ü aldım, 275GB(255GB geliyor) alanı var, GTA V'i attım, bir sürü hızlı açılmasını istediğim programı ve Windows'u ona kurdum. Hala daha 130GB falan boşum var. Şimdi kardeşime de eski dizüstü bilgisayarı için SSD almasını öneriyorum.Bakın SSD 2000 TL üzerinde şarttır. Technopat'ın 2500 TL oyun bilgisayarı toplama videosunda bile bunu göstermek için 240 GB SSD kullandılar. HDD alıyorsun, kopyalama yapıyorsun, bir bakıyorsun ki PC donmuş veya çok ağır. Ya da kopyalama, dosya taşıması yaparken oyun oynayamıyorsun veya Chrome bile açamıyorsun. Hele bir de büyük dosya taşıyorsun (Burası ayrı bir işkence çünkü çok uzun sürüyor.) 30 DK onun taşınmasını bekliyorsun ve o arada hiç bir iş yapamıyorsun zamanın komple çöp oluyor. Oyun yükleme ekranları işkence oluyor. Bilgisayar açılması uzun sürüyor o ayrı bir işkence. Bilgisayar HDD'den dolayı donuyor veya yavaş çalışıyor. D'de arama yapıyorsun 5 DK sürüyor. Dosya açıcaksın yavaş okuyor. Yatın kalkın SSD'yi bulana dua edin.
Hocam, Evie Frye ile bunu konuşmuştuk. Ardından siz yazınca, onun ile ilgili diye düşündüm. Ve dediğiniz şeyleri de yalanlama çabasında değildim. Bir şeyler de kesinlikle uydurmadım. Yanlış anlaşılma olabilir, bu kadar tepkiye gerek yoktu.Biz ne zaman M.2 SSD'ye dönük? Biz burada 750 veya 850 EVO'dan bahsediyoruz. 2000 TL üzerinde M.2 al diyen mi oldu? Bir şekilde haklı çıkmak için bir şeyler uyduruyorsun. Kimse sana M.2'den bahsetmedi. Biz "2000 TL üzerinde SSD olmazsa olmaz." diyoruz sen "O fiyatta M.2 SSD'ye ne gerek var?" diyorsun. Yukarıda yazdıkların hiç mi hiç gerçekçi değil. En kısa sürede düzenle derim...
Zaten kısa yazmak istedim. Sadece açılıp kapanması yaramıyor her şeyin program oyun bu tarz şeylerin daha hızla açılmasını yarıyor. Mesela ben GTA 5 online girince kafamda SSD alsam mı diye düşünüyorum.Sadece hızlı açılıp kapanmasına yaramıyor, sadece bu kadar mı düşünebiliyorsunuz anlamadım? Yazdığımı oku iyice...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.