SSD Oyun Bilgisayarına Şart Mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şart falan değil usta, al bir tane 7200RPM HDD.
İşletim sistemin 15 saniye daha erken açılacak diye bir ton para dökme.

SSD'nin en büyük avantajı mekanik olmadığı için darbelere karşı dayanıklı olması ve HDD'ler gibi en küçük bir darbede bozulmamasıdır bence.

Onun dışında 7200RPM hız konusunda bence yeterlidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göreceli bir soru fakat yüzde olarak yüksek bir kesim şart gözüyle bakıyor. Ben de dahil olmak üzere en az 120 GB ideal sistemde 240 GB SSD tavsiye ederim. Arayüz yükleme 3-5 kat daha hızlı oluyor.

Tonla para nedir ya? O ne demek öyle? Fiyatlardan haberiniz yok galiba. İlk zamanlara göre baya ucuzladılar. Ayrıca 7200RPM'in neresi yeterli? Kanser bir hız SSD'nin yanında. Kalkıp da hayatında SSD kullanmayanlar gelmiş alınmaz diye bağırıyor. Kalmayın artık geride. İleriye gidin. Yeni şeyler öğrenin. Birkaç video izleyin. Technopat bile her videosunda üstüne basa basa söylüyor artık bir sistem için SSD şarttır diye. He Allahım ya!

Bana göre hem şart hem değil. Çünkü SSD biliyorsun ki oyun açılma ve yüklemeleri çok kısaltan bir donanım. Ancak tabii ki de takmadan da oyun bilgisayarın çalışır, hem de çok güzel çalışır. Sadece Windows açılış ekranının açılma süresi yavaşlar. Oyunlarda da iyi günler :D

Görecelidir. Böyle kötü ekonomiye sahip olmasak almayanı döverdik herhalde. Malum, 5000'e GTX 1070 unut diyen olmuş yukarıda. Eskiden 5000'e neler neler sığıyordu oysa. 120 GB alsanız, 112 GB falan gelir. Hadi şunu düz mantık 100 GB diyelim biraz boşluk bırakalım. 100 GB iş miş görmez bence. Oyunların boyutları belli sonuçta. 240 GB'tan aşağısı almazdım ben. Ama fiyatları...

SSD her bilgisayara gerekli fakat, düşük ve orta seviyeli sistem toplandığın da çok gereksiz.

200 TL' ye 1 TB HDD alındığında o bile rahat işinizi görür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı