SSD Performans Düşüşü ve Kullandıkça Yıpranması

otto_kahn

Kilopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
475
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopumda 3 tane 128 GB lık SSD SuperRaid2 modunda çalışıyr. Durum böyleyken 384 GB alan olması gerekiyor ancak 356 GB toplam alan gözüküyor. Yani tabii bu 1 GB ı MB olarak 1000 yada 1024 alma ile alakalı olabilir. Ancak asıl sorun, dün gece 3 kere format atmak zorunda kaldım.(formattan kastım, recovery ile geri yükleme) Şimdi tekrar format atmam gerekiyor. Format attıkça SSD lerin performansında düşüş, yıpranma görülmesi doğru mudur?
 
Ali Güngör, bu konu hakkında şöyle bir yorum yapmıştı, sayısız format attım, işletim sistemi yükledim ancak SSD hala sapasağlam. (Veya bunun gibi birşey yazmıştı) Format atmanın SSD'yi aşırı yıpratmadığını belirtmişti.
 
Yaklaşık 7-8 kez format attım 4 gün içerisinde, bir sürü sürücü ve yazılım yükledim kaldırdım. Hız testinde büyük fark olmadı. Hatta, eski Windows sürümümde SSD testinin fotoğrafını koymuştum. Kalp atışını gösteren cihazlardaki gibi, bir aşağıda bir yukarıda. Şimdi, Windows sürümünden midir bilmiyorum ama gayet stabil çalışıyor. Çizgi neredeyse düz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı