Çözüldü SSD Rapid Mode ne kadar mantıklı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

E U R U S

Hectopat
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Bu konularda pek bilgili bir insan değilim bu yüzden SSD'de böyle bir mod olduğunu Technopat Sosyal'de gezerken daha yeni fark ettim. Haliyle konu açmadan önce bu konuyla ilgili açılan tüm başlıklara baktım fakat aklımdaki soruları tamamıyla cevaplamadı.

Birkaç ay önce SSD alma konusunda bir süre kafa patlattıktan sonra daha çok oyun ağırlıklı bir bilgisayar kullanıcısı olduğum için M.2 SSD yerine SATA 3 olan Samsung 860 Evo modelini tercih ettim. Açıkçası pişman olduğum söylenemez çünkü dediğim gibi bilgisayarda render gerektiren işler yapmıyorum.

Bilgisayarı yoran işlemler ağırlıklı olarak oyunlar oluyor. Fakat gel gör ki az önce keşfettiğim bu Rapid Mode benim biraz kafamı karıştırdı. Eğer SATA 3 olan SSD'mi M.2 belki de daha büyük güçte bir SSD olarak çalıştırabileceksem niçin yapmayayım? 16 GB RAM'im de var. İşlemci desen Ryzen 5 2600. Tabii okuduklarım arasında eğer bir güç kesintisi olursa bilgilerimin kaybolacağı da yazıyordu.

Rapid Mode kullanıcılarına soruyorum hiç böyle bir sorunla veya örnekle karşılaştınız mı? Gerçekten böyle bir şeyin olma olasılığı nedir? Ben de ara sıra böyle kesintiler yaşıyorum küçük bir fark için verilerimin kaybolmasını istemem. Aynı zamanda bu Rapid Mode'un RAM'den yiyor olması ne kadar 16 GB RAM'e de sahip olsam oyun tarafında bana ufakta olsa bir performans kaybı yaşatır mı?

Sanırım aklımdaki sorular şu an bu kadardı. Dediğim gibi bilgisayarı oyun odaklı kullanan birisiyim. Bilgisayarımı da en verimli şekilde kullanmak isterim. Sizce Rapid Mode'u açmam mantıklı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı SSD'yi 16 GB RAM'le kullandım, fazladan 700-800 MB kullanıyor, yazma işlemi yaptığınızda bu değer biraz daha artıyor. Herhangi bir sorun olmadı oyun ya da yazma işleminde. 2-3 defa bilgisayarım elektrik gitmesiyle kapanmasına rağmen veri kaybım da olmadı. Vaat ettiği 2-3 GB okuma yazma değerini veriyor.
Aynı SSD'yi 16 GB RAM'le kullandım, fazladan 700-800 MB kullanıyor, yazma işlemi yaptığınızda bu değer biraz daha artıyor. Herhangi bir sorun olmadı oyun ya da yazma işleminde. 2-3 defa bilgisayarım elektrik gitmesiyle kapanmasına rağmen veri kaybım da olmadı. Vaat ettiği 2-3 GB okuma yazma değerini veriyor.

Çözüm
Eğer veri kopyalaması esnasında güç kaybı yaşarsanız doğrudan kalıcı depolama yerine RAM'i kullanıp geçici depolamadan kalıcı depolamaya veri yazdığı için veri kaybı yaşayabilirsiniz.

Eğer veri kopyalaması esnasında güç kaybı yaşarsanız doğrudan kalıcı depolama yerine RAM'i kullanıp geçici depolamadan kalıcı depolamaya veri yazdığı için veri kaybı yaşayabilirsiniz.
Tam olarak okudunuz mu bilmiyorum ama yazımda şöyle bir şey dedim belki gözünüzden kaçmıştır lütfen bir daha bakın.
"Tabii okuduklarım arasında eğer bir güç kesintisi olursa bilgilerimin kaybolacağı da yazıyordu.
Rapid Mode kullanıcılarına soruyorum hiç böyle bir sorunla veya örnekle karşılaştınız mı? Gerçekten böyle bir şeyin olma olasılığı nedir?"
Eğer oyun esnasında herhangi bir performans kaybı yaşatmıyorsa kullanmam mantıklı o zaman değil mi ? Hatta birkaç saniye de olsa yüklemeleri daha da hızlandırabilir. Dosya yazdığımda ise de iyi avantaj yaratır. Dediğim gibi tek takıldığım nokta oyun içinde performans kaybı yaşatmaması yoksa dosya yazacağım zaman açarım sonra kapatırım.

Teşekkürler vakit ayırdığınız için :) Bu arada az önce Samsung Magician indirip SSD'yi güncelledim ve ilk defa benchmark testi yaptım. Sonuçlar normal midir acaba ? Yazma hızı bana biraz düşük gibi geldi sanki.
1585954120309.png

Dosya Ekleri

• 1585954122869.png
    1585954122869.png
    19 KB · Görüntüleme: 87
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı