SSD şart mı?

@Neko ve @Nazım Paşa Hala burnunuzun dikine gidiyorsunuz. Hic HDD kullandiniz mi? Sadece meseleye "Fepese" gibi bakiyorsunuz gene. Sadece oyun yukleme ekranlari mi? Bir is yaptiriyorsun HDD %100 kullanimda. Bilgidayar donuyor ve gicik oluyorum. Dosya kopyaliyorsun yavas atiyor ve ayrica dosya kopyalarken gene HDD %100'de ve oyun oynayamiyorsun. Tek bir yonden bakmayin olaya. Elli kere uyardim.

Bunun gibi yuzlerce ornek var...

Burnunuzun dikine gitmiyoruz. Önerilerinizi dikkate aldık. HDD de kullanıyorum. Topladığımız sistemlerde SSD de görebilirsiniz bu arada.

Son düzenleme:
@ShadYaqz Çünkü hala SSD "sonradan alınır ne olacak ki" gibi bir görüş olduğu ve diğer bileşenler kadar önemsenmediği için, uyarıyoruz. Bir sistem "oyun sistemi" bile olsa dengeli olmalıdır. Artık 2000 TL ve üstü sistemlerde SSD olmazsa olmazdır. Güç kaynağından ya da kasadan bir farkı yoktur kalıcılık olarak artık. Bunu anlamıyorlar işte sıkıntı orada.

Biz SSD takmamazlık yapmıyoruz zaten.

Konu o değil. Konu 240GB olacak diye Ekran Kartı ve İşlemciden kısmak.

İşte bu bana göre tamamen saçma. Size mantıklı gelebilir ama bana göre değil.

Fiyat farkı o kadar değil ki zaten. 100 TL farkla 240GB modeli alabilirsin. 100 TL ile de gidip ekran kartını kısmayın zaten. Sizin bu cümleleriniz saçma zaten. Böyle bir durum yok çünkü. Arada ki fark 100 TL ise gidip GTX 1080 yerine GTX 1070 mi alınacak ki? Bu mantık zaten tamamen saçma. Bu soru ve seçim muhabbeti ise ayrı bir saçma.

He ama R5 1500X ve 120GB SSD mi yoksa R5 1400 ve 240GB SSD mi dersen ben 2.yi seçerim sonuna kadar. En mantıklısı da budur zaten.

• R5 1400+RX 580 8GB+120GB SSD
  • R5 1400+RX 570 4GB+240GB SSD
Ben ilkini seçerim.

Basta hata yapiyorsunuz siz. 3500 TL butceniz var atiyorum. Buna RX 480 8 GB, R5 1400 ve 120 GB SSD VS RX 480 4 GB, R5 1400 ve 240 GB SSD diyorsunuz. Bastan hatali. O butceye RX 480 8 GB sigdirmaya calismayin. Bastan beri her sey performans degil diyoruz. Yanlar zaten sabit, 240 GB SSD, 250 TL kasa ve 250 TL PSU'dur. Kalani da ekran karti ve islemcidir. Siz ise ekran karti islemciyi koyup sonra yanlari ayarlamaya calisiyorsunuz. Haliyle olmuyor. Bakin burda kac kisi sizr anlatmaya calsiyoruz dinlemiyorsunuz. @Barış Tolon Hocama kesinlikle katiliyorum...

Hocam diyeceklerim var da tükendim artık.

Kapansın konu. Ben kendime alıyormuş gibi sistem önerisi yaparım.

Ben de kendime böyle alırım her türlü.
Bu yüzden böyle önereceğim

Siz bileşenlerden kısıp 240GB SSD önerebilirsiniz.

Sen boyle onerirsen desteklemeyecegim. Cunku yaptigin oneriler iyi degil dostum. Sen burda sistem onerip de ben desteklersem veya desteklemessem bir sey kazanmiyorum. Daha iyi sistem toplamana yardimci oluyorum ama sen burnunun dikine gidiyorsun. Kusura bakma boyle onerirsrn olmaz dostum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…