SSD şart mı?

Ya allahım gene saçma bir seçim sorusu. RX 580 8GB ile RX 570 4GB arasında ne kadar fiyat farkı var haberiniz var mı hiç? Nasıl bir seçim bu. 240GB SSD 350 TL civarlarına alınabiliyor. 120GB SSD'ler de zaten 230 TL civarlarında. Yani arada 100 TL falan fark var. Ancak RX 580 8GB ile RX 570 4GB arasında en az 300 TL hatta daha da fazla fiyat farkı var. Sizin yaptığınız kendinizi "uygunsuz" bir şekilde haklı çıkarmak. Hep en iyisini ben bilirim ile olmaz bu işler. Kafadan model yazarak olmaz öyle. İki tane farklı sistem dizin aynı fiyatlarda, o zaman seçim yapalım. Fiyatlar bir değil ki sonuçta. Bu ne saçmalık, bu ne mantıksızlık?

240 GB da yetmiyor. Al 480 GB ucuzundan bir SSD rahat et. HDD felan da istemez. :)
Şimdi burda sorun @Neko'da da değil. Sorun zalım kısıtlı bütçede.

Aynen aslında HDD'lerin çoktan miadını doldurması lazım iken halen SSD'lerin fiyatları ateş pahası olunca bu tartışmalarda son bulmuyor haliyle.

SSD'nin bir güzelliği de sonradan alınabilmesi. :) 2-3 ay HDD ile idare edilebilir. Tabii para biriktirme imkanı varsa.

HDD'ye sistem kurduktan sonra SSD alındığında sistemi taşımak yada format epey zahmetli iş şahsen sistemin kurulacağı kadar yani 120GB'da olsa sıfırdan sistem alınacaksa SSD'ye kurup devam etmek iyidir. Sonradan alınacak en ideal parça RAM ve arşiv HDD'si olur.

120 GB alan çok komik kaçıyor. 10 yıl önce vardı öyle HDD. Sadece sistem açıp kapamak için 250 lira verilmez. Şimdi bende 240 GB olan M2 var. Nereye ne koyacağımı şaşırıyorum. İçinde sadece FİFA yüklü ve 140 GB alan kalmış. Rezalet resmen.

HDD'ye sistem kurduktan sonra SSD alındığında sistemi taşımak yada format epey zahmetli iş şahsen sistemin kurulacağı kadar yani 120GB'da olsa sıfırdan sistem alınacaksa SSD'ye kurup devam etmek iyidir. Sonradan alınacak en ideal parça RAM ve arşiv HDD'si olur.
Ben yaptım Hocam, çok kolay. 20-25 liraya bir kutu alıyorsunuz. Gayet basit bir işlem.

120 GB alıp daha sonra taşınabilir yapmak da mantıklı. Bu arada masaüstü PC'de kutuya gerek yok tabii. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı