SSD takılı PC'ye HDD takınca sıfırlama şart mı?

runAway

Centipat
SSD takılı bilgisayarıma diğer bilgisayarımda ki HDD takmak istiyorum. 2'sinde de W10 kurulu oyunlar falan var, boyut olarak çok fazla biçimlendirmeden takabilir miyim HDD'yi? Bir arkadaşım 2 bilgisayarında donanımları ve driverları farklı olduğu için chipsetler vs. birbirine uymadığı için sıkıntı çıkabilir, biçimlendirmen gerekiyor dedi. Araştırdım, hiçbir yerde tam olarak bir çözüm bulamadım. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD takılı bilgisayarıma diğer bilgisayarımda ki HDD takmak istiyorum. 2'sinde de W10 kurulu oyunlar falan var, boyut olarak çok fazla biçimlendirmeden takabilir miyim HDD'yi? Bir arkadaşım 2 bilgisayarında donanımları ve driverları farklı olduğu için chipsetler vs. birbirine uymadığı için sıkıntı çıkabilir, biçimlendirmen gerekiyor dedi. Araştırdım, hiçbir yerde tam olarak bir çözüm bulamadım. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim :)
Driver tutmama olayı eskide kaldı :) Windows 10 açılışta farklı bir cihazda çalıştığını anlayacak ve ilk açılışta "Cihazlarınız ayarlanıyor..." şeklinde uyarı gösterecek. Sadece UEFI ve CSM olayı tutmayabilir.

BIOS menüsündeki önyükleme (boot) ayarlarından açılış önceliğini mevcut diskinize verirseniz bilgisayar eskisi gibi açılır. İkinci diskteki işletim sistemi, yazılımlar ve sürücüler sorun çıkarmaz. Size söylenen o durum bilgisayar ikinci diskteki sistemi başlattığında gerçekleşebilir. SSD üzerindeki sistem açılırsa HDD depolama diski gibi olur. Daha sonra orada yüklü olan işletim sistemi veya önyükleyici (boot loader) kaldırılırsa o diskten işletim sistemi açılamayacak hale getirilebilir. Ancak açılış önceliği sürekli olarak SSD üzerinde olursa buna gerek kalmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı