SSD ve HDD kullanımı

kadirbe2

Femtopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda 240GB SSD ve 1TB HDD var bunları nasıl kullanmalıyım? Oyunları, Steam gibi programları falan nereye kurmalıyım?
 
Sürekli güncel olarak devamlı oynadığın bir tane oyunu ssd'ye kurabilirsin. Geri kalan programları, oyunları hdd'ye kurabilirsin.
 
SSD'ye Windows ve sık kullanacağın programları kurmalısın ve de sık oynadığın oyunları yüklenme süresini hızlandırmak istersen kurabilirsin. HDD'ye ise yüksek dosya boyutu gerektiren uygulamaları, ve oyun arşivlerini oluşturmalısın.
 
Bilgisayarımda 240GB SSD ve 1TB HDD var bunları nasıl kullanmalıyım? Oyunları, Steam gibi programları falan nereye kurmalıyım?

Windows SSD'de olacak SSD'ye yun kuracaksan en az 80GB boşyer bırak performans kaybı yaşarsın programları SSD'ye kur oyunları HDD'ye.
 
Sistemini SSD'ye kur Steam falan hepsini HDD'ye kur hızlı çalışmasını istediğim oyun programları da SSD'ye kur mesela bir oyun olsun 70 GB diyorsun ki hızlı olsun rekabetçi SSD'de olsun ama oyun konusunda geremedikçe kurma mesela Cyberpunk olsa ben SSD'ye kurarım ama GTA 5'i neden SSD'ye kurayım bunlara sen karar vereceksin :)
 
En sık oynadığın ve büyük boyutlu oyunları SSD'ye, daha az kullandığın oyun program vs. HDD'ye atman yararına olacaktır.
 
SSD 'ye windows ve online oyunlar

HDD 'ye gereksiz bilgiler az oynadığın oyunlar ve single oyunlar.
 

Geri
Yukarı