SSD ve HDD olan sistemde HDD'de kurulu oyunlarda FPS düşüyor

ErxQQ

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
SSD: Samsung 980 HDD: Seagate barracuda 7200RPM
Anakart
b450 tomahawk max
Öncelikle bu durumu Bannerlord oynarken fark etmiştim HDD kurulu oynuyordum ve sürekli donmalar takılmalar yaşıyordum yüklemeler falan uzundu ve bunu göze alarak yüklemiştim yani yüklemelerin uzun olmasını göze almıştım ama acayip bir sürekli drop girme sorunu yaşıyordum sonradan SSD kurunca bu sorun çözülmüştüm ama yakın bir zamanda GTA 5 HDD için kurdum ve aynı sorun devam ediyor araba sürerken ya da koşarken falan anlık bir takılma oluyor SSD yeterli alan olmadığı için GTA 5 SSD kuramıyorum ve HDD kurulu oyunlarda sürekli bir drop yaşıyorum FPS yüksek olmasına rağmen çok çan sıkıcı bir durum sistemimde Windows SSD kurulu oyunları HDD kurup oynuyorum işletim sistemi Windows 11 Pro daha yeni geçtim. Alt tarafa HDD ve SSD testlerini bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

HDD Test.png

HDD Test01.png

HDD Test 2.png

SSD Test CrystalDiskMark .png

SSD Test.png

SSD Test 2.png

SSD Test CrystalDiskMark .png

HDD droplara sebep olabilir, normal bir durum. Günümüz oyunları için hızları yetersiz maalesef.

GTA 5 2013 oyunu değil mi ama o vakitlere göre HDD standarttı ve normal olması gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum gerçi bu sorun bende bayağıdır var sistemim iyi olmasına rağmen hiç akıcı bir oyun deneyimi yaşamadım şu zamana kadar belki olmadı ileride HDD söküp depolama olarak kullanıp para biriktirip indirim falan kovalayarak kendime SATA SSD almaya çalışırım.

HDD artık yetersiz kalıyor normal girmesi bence.

Herhangi bir şey yapabilir miyim yoksa SATA SSD almak dışında bir çare yok mu?

GTA 5 2013 oyunu değil mi ama o vakitlere göre HDD standarttı ve normal olması gerekmiyor mu ben mi yanlış biliyorum gerçi bu sorun bende bayağıdır var sistemim iyi olmasına rağmen hiç akıcı bir oyun deneyimi yaşamadım şu zamana kadar belki olmadı ileride HDD söküp depolama olarak kullanıp para biriktirip indirim falan kovalayarak kendime SATA SSD almaya çalışırım.

Herhangi bir şey yapabilir miyim yoksa SATA SSD almak dışında bir çare yok mu?
2013 ancak PC'ye 2015 yılında çıktı. O dönemlerde hatırlıyorum da kötü bir HDD üzerinden oynayınca harita bir anlığına beyaz oluyordu yüklenmediği için. Şu anda da oyun çok fazla güncelleme aldı, zaten hala üst düzey sistemlere acı çektiriyor.

2013 ancak PC'ye 2015 yılında çıktı. O dönemlerde hatırlıyorum da kötü bir HDD üzerinden oynayınca harita bir anlığına beyaz oluyordu yüklenmediği için. Şu anda da oyun çok fazla güncelleme aldı, zaten hala üst düzey sistemlere acı çektiriyor.

Anlıyorum teşekkürler imkanım olsa SSD kurup oynardfım ama 120 GB'lik oyunu SSD kurmakta sıkıntı yer açmak olmadı kendim biraz para biriktirip 240 GB SATA SSD falan alırım böyle büyük boyutlu bol Fast travelli oyunlar için iyi olur bildiğiniz iyi marka var mı acaba SATA SSD için.

Anlıyorum teşekkürler imkanım olsa SSD kurup oynardfım ama 120 GB'lik oyunu SSD kurmakta sıkıntı yer açmak olmadı kendim biraz para biriktirip 240 GB SATA SSD falan alırım böyle büyük boyutlu bol Fast travelli oyunlar için iyi olur bildiğiniz iyi marka var mı acaba SATA SSD için.
Samsung'un SSD'leri genel olarak iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı