SSD ve işlemci kullanım sorunu

nova.adc

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba, yakın bir zamanda dolar 7 lira olmadan önce kasa topladım bu şubat.

Kasamın özellikleri:
R5 2600 8 GB RAM 3200 MHz (ileride 8 daha ekleyeceğim.)
Ekran kartı ise RX 460 2 GB OEM(İleride RX 580 590 almayı düşünüyorum.)
Anakart S2H B450 Power Supply ise Cooler Master 550W.

Sadece SSD almadım 1 TB olan HDD devam ettim, tabii haliyle oyun kurarken çok uzun suruyor ve arkada oyun kurarken oyun açıtıgımda daha önceden kasmayan oyun kasıyor. İşlemci sıcaklıgı 50 55 derece kullanımı %65'i geçtigini görmedim hiç, peki neden kasıyor olabilir SSD olmayısından HDD oldugundan düşünüyorum. Yeni 1 SSD alsam düzelir mi sorun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhaba, yakın bir zamanda dolar 7 lira olmadan önce kasa topladım bu şubat.

Kasamın özellikleri:
R5 2600 8 GB RAM 3200 MHz (ileride 8 daha ekleyeceğim.)
Ekran kartı ise RX 460 2 GB OEM(ileri de RX 580 590 almayı düşünüyorum.)
Anakart S2H B450 Power Supply ise Cooler Master 550W.

Sadece SSD almadım 1 TB olan HDD devam ettim, tabii haliyle oyun kurarken çok uzun suruyor ve arkada oyun kurarken oyun açıtıgımda daha önceden kasmayan oyun kasıyor. İşlemci sıcaklıgı 50 55 derece kullanımı %65'i geçtigini görmedim hiç, peki neden kasıyor olabilir SSD olmayısından HDD oldugundan düşünüyorum. Yeni 1 SSD alsam düzelir mi sorun?

Windows 10 HDD üzerine kurulu ise zaten HDD'yi yavaşlatıyor bunun üstüne oyun kurup diskin kullanımı artırıyorsun yani bu yavaşlık normal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı