SSD veri aktarımı sırasında bilgisayar kasıyor

ufukcek

Hectopat
Daha fazla  
HDD'den SSD'ye veri aktarırken SSD %100 kapasite ile çalışıyor. RAM ve işlemci zorlama durumu olmamasına (Sistem boşta değerleri neredeyse) rağmen aktarım sırasında görev yöneticisini dahi açamadım.
Görev Yöneticisi(Yanıt vermiyor) gibi. Chrome, Radeon ayarları, klasörler hepsi aynı oluyor.
Sorun ne olabilir?
SSD şu: Kingston A400 SSdNow 240GB 500 MB-350 MB SATA3 2.5"

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'den SSD'ye veri aktarırken SSD %100 kapasite ile çalışıyor. RAM ve işlemci zorlama durumu olmamasına (Sistem boşta değerleri neredeyse) rağmen aktarım sırasında görev yöneticisini dahi açamadım.
Görev Yöneticisi(Yanıt vermiyor) gibi. Chrome, Radeon ayarları, klasörler hepsi aynı oluyor.
Sorun ne olabilir?
SSD şu: Kingston A400 SSdNow 240GB 500 MB-350 MB SATA3 2.5"
Büyük bir dosya aktarımı yapıyorsanız okuma/yazma performansının hepsini dosya aktarmaya ayırıp sistemi yavaşlatıyor olabilir bu normal geliyor bana. Ama yinede bir sorun olup olmadığını programlar aracılığı ile taratabilirsiniz.

Büyük bir dosya aktarımı yapıyorsanız okuma/yazma performansının hepsini dosya aktarmaya ayırıp sistemi yavaşlatıyor olabilir bu normal geliyor bana. Ama yinede bir sorun olup olmadığını programlar aracılığı ile taratabilirsiniz.
Büyüklük olarak iki kere 40-50 GB civarında aktarma yaptım. İkisinde de aynı durum gerçekleşti.
Bu durum için önereceğiniz program hangisi?

Büyüklük olarak iki kere 40-50 GB civarında aktarma yaptım. İkisinde de aynı durum gerçekleşti.
Bu durum için önereceğiniz program hangisi?
HD Tune Pro ile test edebilirsiniz. Birde Kingston'ın kendi yazılımı var. Kingston Manager. Onunlada kontrolleri sağlayabilirsiniz

Aynı durumu yaşamaktaydım SATA SSD kullanırken. "Tahminen" bazı SATA SSD'lerin kontrolcüleri 2 işi aynı anda yapamamakta ya da direkt fiziksel bir kontrolcü bulunmuyor. Ardından da bu tarz durumlar meydana geliyor. M.2 SSD alarak sorunu çözmüştüm ben siz de o şekilde çözebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı