Frank Gallagher
Kilopat
Daha fazla
Ben de sata m2den nefret ederim oraya bir şey takacaksan eğer kesinlikle nvme ssd takmalısın ki zaten ben de nvme önerdim, fiyatı da gayet güzel.@Frank Gallagher
Arkadaş M.2 NVMe SSD istememiş. SATA III SSD ya da M.2 SSD tavsiyesi istemiş. M.2 SSD ile M.2 NVMe farklı şeyler. İkisi de M.2 portundan bağlanıyor fakat NVMe olanın yazma ve okuma değerleri çok yüksek. M.2 SSD ise anakartın SATA III bağlantısını kullanıyor.
Yani teknik olarak SATA III kablosu ile bağlanan SSD ile M.2 SSD aynı. Tek fark; biri anakart üzerine takılıyor, diğeri ise SATA III ve PSU'dan gelen kablolarla, kasaya.
Dolayısıyla, belirtilen bütçeye en uygunu hangi SSD ise o alınmalı. NVMe ise hem daha pahalı hem de gereksiz. Eğer dosya okuma ve yazmasıyla uğraşılmayacaksa, gereksiz. Oyunlarda tüm SSD'ler kafa kafaya gidiyor. NVMe'nin öne geçtiği oyunlar bile en fazla 1-2 saniye önce açılıyor. Diğer çoğu oyun da aynı sürelerde açılıyor.
standart ssd ile m2 ssd arasında hiçbir fark yok eğer alacaksan benim sana önerdiğim ssdyi gönül rahatlığıyla alabilirsin.Evet dostum M2 SSD istiyorum NVMe değilBu fiyat aralığında galiba normal M2 de yok.
SSD ile M2 arasında uçurumlar kadar fark var mı?
standart ssd ile m2 ssd arasında hiçbir fark yok eğer alacaksan benim sana önerdiğim ssdyi gönül rahatlığıyla alabilirsin.Evet dostum M2 SSD istiyorum NVMe değilBu fiyat aralığında galiba normal M2 de yok.
SSD ile M2 arasında uçurumlar kadar fark var mı?