SSD'de ''Power on count'' çok önemli mi?

caglarmtb

Decapat
Makaleler
1
Arkadaşıma ikinci el SSD alacağız. Her şeyini kontrol ettim ve bir problem göremedim fakat şöyle bir şey var. SSD toplamda 700 saat civarı, yani 29-30 gün çalışmış. Fakat Power on count, yani toplam çalışma durma sayısı 400. Bu sayı birazcık fazla geldi bana. Çok fazla çalışıp durması bir sorun teşkil eder mi sizce? Sizin uzun süredir kullandığınız SSD’lerin Power on count’ı kaç? CrystalDiskInfo’dan bakıp söyleyebilir misiniz?

Elimdeki SU650 6267 saat'te ve 851 power on count'da. Sahibi günlük en fazla 1-2 saat kullanmış olabilir. Ayrıca fiyat farkı 2.el SSD'lerde sıfıra göre çok fazla olmuyor genelde. Birazcık daha ödeyip sıfır alın.

Kontrol amaçlı kendi değerlerime baktım. Bir ara çok sık ekran donduğu için günde en az 5-6 kere reset atıyordum.

resim_2020-12-14_214315.png

728 saatte anca 159'u bulmuşum (dediğim sistemde bir sorun vardı günde en az 5-6 kere elle reset atıyordum).

Eğer arkadaş günde 3-4 saat kullanmış olsa, ve bu sebeple 2-3 kere kapatıp açsa zaten o sayı gelir gibi geliyor. Fakat eğer benim gibi sürekli reset atarak o sayıya ulaştıysa sıkıntı çıkabilir. Temkinlik olmakta fayda var. Son olarak bir soru soracağım alacağınız SSD'nin marka-modeli ve fiyatı nedir? Gidip bir de kronik sorunlu alırsanız başınız çok ağrır diye soruyorum.

Kontrol amaçlı kendi değerlerime baktım. Bir ara çok sık ekran donduğu için günde en az 5-6 kere reset atıyordum.

Eki Görüntüle 780716

728 saatte anca 159'u bulmuşum (dediğim sistemde bir sorun vardı günde en az 5-6 kere elle reset atıyordum).

Eğer arkadaş günde 3-4 saat kullanmış olsa, ve bu sebeple 2-3 kere kapatıp açsa zaten o sayı gelir gibi geliyor. Fakat eğer benim gibi sürekli reset atarak o sayıya ulaştıysa sıkıntı çıkabilir. Temkinli olmakta fayda var. Son olarak bir soru soracağım alacağınız SSD'nin marka-modeli ve fiyatı nedir? Gidip bir de kronik sorunlu alırsanız başınız çok ağrır diye soruyorum.
Niye sürekli donuyor?

Niye sürekli donuyor?

Çok uzun hikaye ama özetleyecek olursam,
B550M-A bir anakartım vardı ben bu anakart ile geçici süreliğine 3400G almış kullanıyordum (uyumsuzmuş daha bilmiyordum-fark etmemişim) sonra bir gün uygun bir ekran kartı buldum aldım almaz olaydım, sürekli mavi ekran verdi bende bir yerden BIOS güncelleyin düzelir lafını görüp gaza geldim ve BIOS'u güncelledim sonra ekran kartının sorunu düzeldi fakat bu sefer donma olmaya başladı. Sonra öğrendim ki anakartı güncellediğim için işlemci ile sıkıntı çıkartıyormuş. Sonra ana kartı değiştirdim donmalar bitti :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı