SSD'den başka bir SSD'ye Windows Taşımak

Makaleler
1
Yer
Kastamonu
Merhabalar. 240GB SSD kullanmaktayım. Yaklaşık 40GB kullanıyorum Windows ve asgari uygulamalar, sürücüler yüklü. Anakartımda M2 SSD desteği mevcut, ileride 256GB ya da 512GB kapasitelerde NVMe M2 SSD'ye yükseltmeyi düşünüyorum.
Biliyorsunuz ki NVMe standardında M2 SSD'ler çok yüksek okuma ve yazma hızı sunuyor. Bu da kullanıcıyı kendine çekiyor.

Windows ve diğer bütün uygulamaları hiçbir veri kaybı ve donanım problemi yaşamadan hangi şekilde diğer SSD'ye aktarabilirim? ISO dosyasıyla flash belleğe imaj yazdırıp BIOS ortamında bu klonlama araçlarını kullanabilirim diye düşünüyorum. Ama nasıl?

Technopat’ın YouTube kanalında açıklayıcı video var. Ayrıca, Sandisk Ultra 2, Samsung 850 Evo, 860 Evo, 960 Evo ve şuanda 970 evo kullanmaktayım. Oyun ve günlük kullanımda fark olmayacak. Bilgisayar daha hızlı olmayacak, daha hızlı açılmayacak. Oyunlara etkisi hiç olmayacak. Heves edip almış tecrübe etmiş biri olarak gereksiz masraf olacağı kanaatindeyim.

Technopat’ın YouTube kanalında açıklayıcı video var. Ayrıca, Sandisk Ultra 2, Samsung 850 Evo, 860 Evo, 960 Evo ve şuanda 970 evo kullanmaktayım. Oyun ve günlük kullanımda fark olmayacak. Bilgisayar daha hızlı olmayacak, daha hızlı açılmayacak. Oyunlara etkisi hiç olmayacak. Heves edip almış tecrübe etmiş biri olarak gereksiz masraf olacağı kanaatindeyim.
Ama hali hazırda 500 MB okuma yazma varken NVMe SSD'ler 1000 MB okuma yazma kapasitesi sunuyor. Bu iş nasıl oluyor peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayar 5 saniyede açılıyorsa 2-3'e düşer. Onun dışında oyunlar bi tık daha hızlı açılıyordu ya, işte onun üstüne bi tık daha etki eder o kadar. Sürekli veri aktaran, kopyalayan biri değilseniz paranıza değeceğini sanmam. Ben m.2 970 Evo 250GB kullanıyorum. CrystaDiskMark ile 3550-1550MB değerleri aldım. 250 GB olmayan modellerinde yazma 2500 vaat ediliyor. Dediğim gibi ufaktan 1-2 saniyelik farklar olacaktır onun dışında özel bir kullanıcı değilseniz fark etmez. Okulumda SATA SSD'li cihazlar var. Windows açılırken dönen daireler 2-3 tur atıyorsa bende 1 turu tamamyalamıyor, fark bu. 5400 RPM harddisk ile LoL'e girdiğimde 8-10. saniyelerde oyun açılırken şimdi ilk saniyede açılıyor. Zaten oyun 15 saniye üsten çıkmanızı yasaklıyor. Görüldüğü gibi değmez. Harddisk kullanıp SSD ihtiyacı olan biri olsanız belki de zaten kapasitenizi de kullanmadığınız düşünülünce gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum.
Bunun dışında ille de alacağım derseniz; Buyurun.

US $27.21 45% OFF|KingSpec M.2 PCIe SSD M2 120gb 128GB 256GB 512GB PCIe NVMe M.2 SSD 2280 mm SSD HDD For Laptop Desktop Internal hard drive -in Internal Solid State Drives from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

ŞŞu ürünün 512 GB olan versiyonu 430 lira. Ve bilindiği üzere kapasite artınca hız da artıyor. 1000 1500 arasında seyrediyor. NVMe tipinde AliExpress üzerinde en çok satılan ve en yüksek puan alan ürün bu. Türkiye'den sipariş ve yorumlar da var. Memnun gibi duruyor herkes. Bu paraya efsane bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı