SSD'den Sata 3 destekli Anakartta Sata 2 performansı alma

srcnbdl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar

Crucial mx100 256 gb lık ssd aldım. Svs1513m1e vaio bilgisayarıma taktım. Herşey iyi güzel hoş ancak ssd için sitede kullandınılan hd tune pro 5.50 yazılımını kullandıktan sonra, ssd nin okuma hızının 260 mb/s yazma hızının da 250 mb/s olduğunu gördüm. Başka programlarla da denedikten sonra bu sorunu araştırmaya koyuldum. Anakartın chipset i hm 77 sata 3 destekli. Crucial ın teknik desteği ssd de sorun olmadığını söylüyor. Vaio nunki de Sata 3 olduğunu doğruladı. Ancak bu Sata 2 şeklinde çalışmasıyla ilgili bir şey söylemedi.

Bir kaç teknisyen bios update i gibi bişey olabilir dedi. Intelin sitesine, Sony nin update programına, sürücülerinin sitesine baktım fakat işime yarayacak bir şey bulamadım.

Sizce neden böyle bir kısıtlama olmuştur, ve nasıl bu durumu aşabiliriz.

İyi akşamlar, teşekkür ederim şimdiden.

@Recep Baltaş siz de bakabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.jpg
@MF vaio update ile de aradım tabi ki fakat boyle bir guncelleme yok. Isin kotusu yabanci bir forumda Sony nin kendi ssd takmadigi bilgisayarlarindaki sata destegini 2 ye indirmesi ile ilgili bir yazı gördüm. Dolayısıyla yeni bios sürümlerinde bu kısıtlama olabileceğini okudum. Şu anda da benimki kısıtlanmış durumda
Tabiki hdd ye göre fark etti ancak donanim desteklerken o kadar para verip ssd'mi tam performans kullanamamak sacmalik
O yuzden buraya yazdim buna da sukur deyip gecilcek bir durum yok
@Silinen üye maalesef öyle. Bu durumla ilgili ilk attığım maile geç cevap attılar ve sadece destekliyor dediler, 2. attığım maile, açıklamalarını istediğime cevap atmadılar. Sözde aradığımda bu email sistemine yönlendirdiler

O yüzden vaio nun kendi servisinden ümidim kalmadı, bu durumla karşılaşan duyan, benzer şeyler yaşayan varsa önerilerinizi bekliyorum :)

Son düzenleme:
Benim anakart desteklemiyormuş bende ssd alacaktım ama vazgeçmiştim. Performans nasıl? 7200rpm hdd var şuan arada hissedebileceğim bir fark olur mu?

Adsız2.jpg
bende 5400 rpm lik hard disk vardı. Ona göre şu anda daha iyi diyebilirim. Ancak gerçek performansının altında kalıyor. Ve technopat taki ssd incelemesini izlediniz mi bilmiyorum ama orada hd tune 5.50 pro testinde hdd inişli çıkışlı, ssd ise sürekli tavan şeklinde bir performans grafiği çiziyordu. Benim ssd ise hdd gibi :( sadece biraz daha hızlı
kendi asıl hızı (firmanın değilde kullanan kişilerin paylaştığı reklam kokmayan hızlar) 500mb/s okuma 330 mb/s civarı yazma. Ulaşım hızı ise 0.040 ms den az.
ben okumada yarısını anca alıyorum. Yazmada da 250 yi geçmiyor
Şimdi ssd vs hdd videosunu tekrar izledim. Tamam erişim daha iyi ama resmen hdd performansı alıyorum :(

@Recep Baltaş bu konuyla ilgili hiç duyum aldınız mı ya da bir fikriniz var mı? başka nerelere danışabilirim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı