SSD'den tam performans almak için ne yapmam gerek?

Deniz bozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;
Geçtiğimiz aylarda 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) aldım SATA 3 bir SSD. Kullanmakta olduğum 2009 da aldığım Samsung 520 bir laptopum var, SSD'yi takayım dedim ve sistem kurdum. Hiç bir BIOS ayarı yapmadan test ettim, 250 MB okuma 250 MB yazma gibi bir sonuç verdi. Sanırım PC SATA 2 olduğundan böyle bir sonuç çıkardı pek bilmiyorum bu konuları. İyi bir performans almak için ne yapmam lazım?
Sistem özellikleri detaylarıyla belirttim, nasıl bir iyileştirme yapabilirim?
112.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Doğrudur SATA 2 arabirime sahip bir ürün olduğundan 230/240/250 MB/s seviyelerinde çalışabileceksiniz.
Ancak bu önceki hard diskinizin Ortalama 3 veya 3 buçuk katı bir hız demektir ve eski diskinize nazaran SSD disk in tepkime sürelerinin çok kısa olması sisteminizin öncekine göre daha iyi çalışmasını sağlayacaktır.
Bu bir Hata değildir, SSD diski bir demirbaş olarak düşünün notebook'a eski diskini takıp satarsınız SSD disk demirbaş kalır elinizde.
Kendi notebook umda 2 adet SSD kullanıyorum 480GB SSD sistem diski Sata 3, 1 TB SSD data diski Sata 2 olarak çalışmakta, 1TB SSD sata 2 olarak çalışıyor diye benimde sizin gibi üzülmem gerekirdi. Bunu problem yapmayın. İleride Sata3 arabirimli bir ürün aldığınızda SSD yi ona aktarırsınız.

Bütçeniz varsa ve cihazı yanınızda taşımanız sizin için çok önemli değilse, Masaüstü bilgisayar ile yüksek performans alabilirsiniz.

Yeni üye olduğunuz için bilgilendirmek istiyorum.
Site kuralları gereği Türkçe yazım kurallarına dikkat etmeniz gerekiyor ve teşekkür işlemini yazışmalarda sağ altta bulunan beğen düğmesi ile yapmak durumundasınız.
Aksi takdirde yönetici arkadaşlar uzaklaştırma yapabiliyorlar. Bilginize.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı