SSD'lerin Kullanım Ömrü

N.K.O.W

Kilopat
Makaleler
3
Merhaba, SSD'lerin HDD'lere göre mekanik dayanıklığı çok daha fazla fakat bazı yerlerde veri alışverişi çok yapıldığında SSD'nin kullanım ömrünün azaldığı ve yavaşladığını yazanları gördüm. Bu doğru mudur?

Benim SSD'den beklentim Windows'un jet gibi açılması, yüklenmesi zor oyunların jet gibi açılması vs. vs. Yani dosya transferi çok yapacağımı sanmam. Zaten 5 yıl hızlı bir şekilde çalışsın, beni çok mesut eder :)

Benim kullandığım ssd yaklaşık 4 sene oluyor herhangi yavaşlama söz konusu değil yada benim fark edeceğim kadar değil. Yavaşlama yada herhangi bir sorun ile karşılaştığında erase yaparsın olur biter.
Kullandığım ürün corsair force 3 ssd.

2010 yılında 120 GB Corsair SSD almıştım, 3 farklı laptop'ta sorun yaşamadan kullandım şimdi de kardeşimin laptop'ında canavar gibi çalışmaya devam ediyor. Eski ve daha dayanıksız bir teknolojiye sahip olmasına rağmen hiç sorun çıkarmadan 4-5 yıl çalışıyorsa yeniler daha da uzun süre dayanır.

Fazla zorlamadan kastın ne, biraz daha açıklayabilir misin? Size de zahmet oldu, kusura bakmayın; sadece kafamdaki soruların cevaplarını bulmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı