SSD'li bilgisayarın geç açılması

jacquez99

Centipat
Bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 6 ay oluyor ilk başlarda 10 20 saniye arası açılıyordu şimdi yaklaşık 50saniyeyi buluyor. Bilgisayarımda Kingston 480 GB A400 SSD'si bulunuyor. Ayrıca eski bilgisayarımdan kalan 500 GB'lik HDD takılı. Ne yaptıysam açılış süresini değiştiremedim. Ayrıca BIOS'umda Fast Boot seçeneği de yok. Bilgisayar BIOS ekranında daha fazla zaman geçiriyor fakat Windows'un gelme hızı da bir SSD'ye göre çok hızlı değil. Acaba sorun anakartımda mı? Hızlı açılması için ne yapmam gerekir?

GTX 1660 Ti.
MSI B450M PRO VDH Plus.
8x2 corsiar Vengeance RAM.
Ryzen5 2600.
Kingston 480GB SSD(okuma 500mb/yazma 450 MB)
500GB HDD.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskMark 7.0.0 x64 [ADMIN] 18.04.2020 17_18_55.png
    CrystalDiskMark 7.0.0 x64 [ADMIN] 18.04.2020 17_18_55.png
    18,3 KB · Görüntüleme: 45
Merhaba
Benim sistemde harici HDD kulanıyorum USB üzerinden
HDD varken 30 sn HDD yokken 13 sn açılıyor sistemim
Kapınışıda etkiliyor. (Corsiar MP510 M.2 var)
Eğer sizinde harici USB vs. var ise olabilir.
Tam olarak dediğiniz gibi :) USB HDD'mi çıkardığım zaman sorun çözüldü. Sanırım işim olmadıkça takmamak en mantıklısı. Yardımınız için teşekkürler. Bu sorunu yaşayan başka birileri varsa bana çözüm olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca buna tam olarak neyin neden olduğunu çok merak ettim. Şuan da sistemimde 1 adet bile dahili HDD bulunmuyor. Bir adet M2 ve bir adet Sata SSD'im var, sisteme HDD girince her türlü yavaşlıyor anlaşılan. 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı