SSD'li UEFI sistem yavaş açılıyor

Ahmet5550

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni sistem aldım. Crucial BX500 SSD var. Yaklaşık 30-40 saniyede açılıyor. UEFI kurduğumdan eminim. Neden yavaş açılıyor olabilir? Ayrıca açılırken American Megatrends logosu geliyor. Normal midir?
  • 1600 AF.
  • 1660 Super.
  • 256 GB Crucial BX500 SSD.
  • BIOSTAR B450MH anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 için 30-40 saniye normal.
Windwos'un açılışında kaç servisin çalıştığı, kaç yazılımın otomatik başladığı önemli. Bu gibi şeyleri inceleyip sadece gerekli servisleri çalıştırarak hızlandırma yapabilirsiniz.

BIOS'tan "Fast Boot" ve "Windows 10 Support" özelliklerini açtın mı?
Fast Boot açık. Windows 10 Support'u bulamadım.
Windwos'un açılışında kaç servisin çalıştığı, kaç yazılımın otomatik başladığı önemli. Bu gibi şeyleri inceleyip sadece gerekli servisleri çalıştırarak hızlandırma yapabilirsiniz.
10-15 saniyede açılan sistemler var. Bence normal değil. Açılışta otomatik başlatılan şeylerin çoğu kapalı.

SSD'li bir sistemde normal değil. Benim Windows 10 desteği olmayan ekran kartımla bile 15 - 20 saniye civarında masaüstüne geliyorum.

1660 Super ekran kartının kaç tane servisi var? Sonra ses sürücüsü, usb aygıtlar, antivirüs, defender vs...
Durum böyleyse Sata SSD ile 30-40 saniye aşırı bir süre değil. Tabi ki biraz daha iyileştirilebilir.
Mesela Windows'la beraber kurulan her şeyi kaldırabilirsiniz. Windows özelliklerinden uzaktan değişiklikleri sıkıştırma, Edge, Cortana, Internet Explorer, internet yazıcısı gibi gereksiz şeyleri devre dışı bırakabilirsiniz.
Hizmetlerden gereksiz olanları devre dışı bırakabilirsiniz.

"Windows 10 hızlandırma rehberi" diye arayın. Birçok ipucu bulursunuz.

Nereden ölçtünüz? Görev yöneticisinde yazan değer mi? Açılıştaki "American Megatrends" yazısını kapatabilirsiniz.
Kendim ölçtüm. Tuşa bastım ve masaüstünü gördüğüm anda zamanı durdurdum. Nasıl kapatabilirim?
SSD'li bir sistemde normal değil. Benim Windows 10 desteği olmayan ekran kartımla bile 15 - 20 saniye civarında masaüstüne geliyorum.
Bence de normal değil. Çok daha kısa sürmesini bekliyordum.
1660 Super ekran kartının kaç tane servisi var? Sonra ses sürücüsü, usb aygıtlar, antivirüs, defender vs...
Durum böyleyse Sata SSD ile 30-40 saniye aşırı bir süre değil. Tabi ki biraz daha iyileştirilebilir.
Mesela Windows'la beraber kurulan her şeyi kaldırabilirsiniz. Windows özelliklerinden uzaktan değişiklikleri sıkıştırma, Edge, Cortana, Internet Explorer, internet yazıcısı gibi gereksiz şeyleri devre dışı bırakabilirsiniz.
Hizmetlerden gereksiz olanları devre dışı bırakabilirsiniz.

"Windows 10 hızlandırma rehberi" diye arayın. Birçok ipucu bulursunuz.
Dediğim gibi başlatırken açılan bir çok şeyi kapattım, gereksiz programları sildim.

Bu durumda 30-40 saniye gayet normal geldi SATA SSD için.

Anakarttan anakarta değişir. UEFI/BIOS menülerinde aramanız gerek seçeneği.

Görev yöneticisinde kaç saniye yazıyor başlangıç süresi olarak?
Tam olarak nerede yazan değer bu? Eğer başlangıç kısmında sağ üstte yazan ise 14 saniye yazıyor ki bu sanırım BIOS süresini ölçüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı