SSD'nin sata girişi parçalandı

Kutalmış METE

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Lua Geliştiricisi
Yakın zamanda mini itx sisteme geçiş yapmıştım. Dün sıvı soğutma takmaya çalışırken SSD'nin sata kablosu radyatörün kablosuna takıldı ve beraberinde sata girişini kırdı. Şimdilik bozuk bir hard diskimden kırılan parçanın aynı kısmını kırıp sata kablosunun içine yerleştirdim ve SSD çalıştı ancak bunu bantla sabitlemek zorunda kalıyorum ve bu çok kalıcı gelmiyor.

Biraz araştırdıktan sonra bu şekilde bir sata uzatma aparatı alıp silikonlayarak tamir edildiğini gördüm ancak söylediğim gibi mini itx sistem olduğu için 1 cm uzatacak kadar bile bir yer yok kasanın içinde. Bunu başka şekilde tamir etmek mümkün müdür?

1577303899478.png

Aynı bu resimdeki gibi teller yerinde, ancak plastik kısım yok. Zaten niyetim bu girişi bir şekilde tutturmaktan ziyade, tüm sata port yuvasını yenilemek ( tüm siyah plastik blok ), bunun mümkün olup olmadığını merak ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı