Benim bildiğim sadece anakartta M.2 slotu olması gerekli.
NVMe M.2 SSD kullanmak için anakartta NVMe M.2 SSD yuvası olması yeterlidir. Ancak anakartın ve işlemcinin PCI-e sürümlerine de bakmak gerekiyor.
Örneğin; anakartınızın M.2 yuvası gen4 destekliyorsa ve mevcut işlemci PCI-e 3.0 destekliyor ise, takacağınız gen4 SSD işlemciden dolayı gen3 hızlarında çalışacaktır. Gen4 SSD'yi hem anakartınızın hem de işlemcinizin desteklemesi gerekiyor. Yani sadece anakartınızın gen4 M.2 SSD desteklemesi yetmiyor. Özellikle gen4 M.2 SSD alırken bu duruma dikkat etmekte fayda var.
Rica ederim, anakartın markası nedir?Çok teşekkür ederim dediğim gibi bu özellikleri tam anlamam ana kartım B450M K bir tek bunu biliyorum maalesef M.2 yuvası var mı acaba bakabilir misiniz ben cok anlamam.
Gigabyte B450M KRica ederim, anakartın markası nedir?
Çok teşekkürler bana önerebileceğin 512 GB M2 SSD bulabilir misin lütfen bu konularda cahilimAnakartınızda 1 adet Gen3 X4 standartına sahip M.2 SSD yuvası bulunuyor. İlgili yuvayı aşağıdaki resimde kırmızı alan içerisinde belirttim.
Eki Görüntüle 2043743
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.