SSD'ye su döküldü

Pek bir bilgim yok ama SSD'in içinde herhangi bir mekanik aksam yok kuruyunca çalışma ihtimali yüksek umarım yarın düzelir malum SSD fiyatları :(
HDD olsa kurtulma şansı olurdu ama SSD komple elektronik kart, içine su girdiyse ve o sırada çalışıyorduysa geçmiş olsun devre kartı yanmıştır.
 
Benim anlamadığım Kasanın ışıkları çalışıyor. Ekran kartı çalışıyor. İşlemci çalışıyor. Zaten eğer psu zarar görseydi bunlar da olmazdı. Anakart da sorun var desem işlemci ile ekran kartı anakart a takılı eğer anakart zarar görse onlarda çalışmaz diye biliyorum.
 
İçini açıp pirince falan koyma. Ekstra bir eylem yapma.
Eğer doğru anladıysam/ anlatabildiysen ekrana hiç görüntü gelmiyor ve bu SSD kaynaklı olamaz.
Başka bir arkadaşımız daha söylemiş zaten. Bilgisayara herhangi bir disk takılı olmasa bile açılır, sana disk olmadığına dair hata verir. En kötü BIOS ekranı gelir.

Bir de aklında bulunsun, bir sorun yaşadığında tüm detaylarıyla bilgi ver. Bir mesajda bilgisayar açıktı diyorsun Kendi kapandı diyorsun. Diğerinde kapalıydı açtım diyorsun. Böyle olursa sorunu da tam anlayamayız, sana da yardım edemeyiz.
 
Kusura bakmayın ben anlatamadım galiba. Ya da eksik yazdım. Bilgisayar açıktı ve kapandı. Bende hemen fişleri çektik güç kaynağına gitmedi ve sorun olduğunu sanmıyorum anakart a damlamadı bile minicik küçücük taneler vardı üzerinde sildim hemen ssd bozulsa da bios a girebilirsiniz dediniz. Benim bildiğim kadarıyla işlemci ve ekran kartı çalışıyorsa anakart ta da sıkıntı yoktur.
 
Herkese merhaba. Az önce yanlışlıkla elimdeki şisedeki suyu bilgisayarın üst to filtresinden azıcık döktüm diğer parçalara falan gitmedi hepsi çalışıyor SSD'ye ise 3 damla düşmüş. Hemen bez aldım ve üstünü kuruladım fakat yanlışlıkla suyu ittim galiba. Bilgisayar açılıyor. Bütün parçalar çalışıyor monitör de çalışıyor fakat PC açılış ekranı gelmiyor, bu SSD'deki suyu silince oldu SSD'yi sökmek imkanım yok. Bazı arkadaşlar 1 gün bekle düzelir su kurur demişti yardımcı olursanız sevinirim.

Biraz şansa bağlı 3 damla sudan bir şey olmayabilir.
 
Tek sıkıntım bilgisayarın çalışması ama ekrana görüntü gelmemesi ekran kartına çok az damladı hemen sildim zaten kart çalışyor. Acaba Ram den mi kaynaklanıyordur ?
 
Bunlar nasıl meydana geliyor hiç anlamıyorum SSD'ye nasıl su dökülebilir diye kendime soruyorum DLL dosyası bulunamıyor. 3 damla su üstüne geldiyse sıkıntı olmaz. Pinlere geldiyse sıkıntı olur.
 

Geri
Yukarı