SSD'yi C ve D olarak ayırmak

BurhanKm

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ,
4TB RAID 0 (2x 2TB NVMe M.2 PCIe SSDs) kullanıyorum bilgisayarımda. Diski ikiye ayırmak istiyorum C ve D olarak, fakat bunun doğru yada yanlış olduğundan emin olamıyorum. Disk bölümlemenin ssd ye zarar verebileceği konusunda yazılar okudum.
Sizce bir sorun olur mu ikiye bölersem?
Ayrıca sistemin performansını etkilermi , bazı yedek dosyalarımı diğer D bölümünde tutmak istiyorum.
Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Eğer tek ssd kullanıyorsan bölmene gerek yok. Ama eğer farklı 2 ssd varsa o zaman bölmene lazım yoksa birini hiç kullanamayabilirsin.

Disk bölümü diske zarar vermez. Başlat simgesine sağ tıklayıp disk yönetimini seçip oradan bölüm bölebilirsiniz.
1640470447248.png

C'ye sağ tıklayıp birimi küçült deyin. Ardından çıkan yere oluşturmak istediğiniz D bölümünün boyutunu girip o kadar küçültün. Ardından siyah renkli ayrılmamış alan adında bir yer gelecek. Oraya sağ tıklayıp yeni basit birim deyin. Sonra tüm alanı verin (otomatik ayarlanır siz sadece ileri deyin) ve bitirin. Artık D bölümünüz var, hayırlı olsun.

Arkadaşlar merhaba,
4TB RAID 0 (2X 2TB NVMe M.2 PCI-e SSDs) kullanıyorum bilgisayarımda. Diski ikiye ayırmak istiyorum C ve D olarak, fakat bunun doğru ya da yanlış olduğundan emin olamıyorum. Disk bölümlemenin SSD'ye zarar verebileceği konusunda yazılar okudum.
Sizce bir sorun olur mu ikiye bölersem?
Ayrıca sistemin performansını etkiler mi, bazı yedek dosyalarımı diğer D bölümünde tutmak istiyorum.
Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

SSD'ler sürekli yazma silme işlemiyle yıpranıyor, özellikle sistemin kurulu olduğu bölümde bu daha sık gerçekleştiği için aslında sistemi SSD'ye kurmak diskin ömrünü kısaltıyor. Tabii SSD teknolojisi gelişti, içlerindeki yazılımlar veriyi disk içinde dağıtıp sektörlerin homojen şekilde yıpranmasını sağlıyor. Ama disk bölünürse o kısmı bu şekilde kullanamıyor olabilir, sanırım zarar vermek derken bundan bahsediyorsunuz. Yine de ciddi bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Hem neden bölmek istiyorsunuz ki, arşiv vs taşımak için ucuz yollu bir hard disk takıp onu kullanabilirsiniz.

SSD'ler sürekli yazma silme işlemiyle yıpranıyor, özellikle sistemin kurulu olduğu bölümde bu daha sık gerçekleştiği için aslında sistemi SSD'ye kurmak diskin ömrünü kısaltıyor. Tabii SSD teknolojisi gelişti, içlerindeki yazılımlar veriyi disk içinde dağıtıp sektörlerin homojen şekilde yıpranmasını sağlıyor. Ama disk bölünürse o kısmı bu şekilde kullanamıyor olabilir, sanırım zarar vermek derken bundan bahsediyorsunuz. Yine de ciddi bir sorun yaratacağını zannetmiyorum. Hem neden bölmek istiyorsunuz ki, arşiv vs taşımak için ucuz yollu bir hard disk takıp onu kullanabilirsiniz.
Aslında alışmışım önemli dosyaları c ye oyunları felan d ye kurmaya , o yüzden böyle bir ayırma düşünmüştüm. O halde pek bölmeye gerek yok. Herşeyi 4tb ssd üzerine kurabilirim. Biraz kalabalıklık gibi olucak ama zaten alanım büyük. Galiba sizde benimle aynı düşünüyorsunuz. Ben mimarım çok fazla mimari uygulamalarım ve dosyalarım var. Aslında bir sebebide bunları ayırmaktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı