Stabil Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan cyper
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 261

cyper

Decapat
Daha fazla  
Orta seviye kullanıcı olarak stabil dağıtım arıyorum Linux Mint Zorin OS Pop!_OS kullandım ama sıkıntı yaşadım Arch kullandım ama sabır taşım çatladı sorunlar yaşadım.

OpenSUSE dağıtımları.
Tumbleweed, Yuvarlanan sürüm olan, yazılımların son sürümlerini sunan dağıtımı.
Slowroll, Yuvarlanan sürüm olan ve adından anlaşıldığı gibi Tumbleweed'den biraz daha yavaş olan dağıtımı. Yine yazılımların son sürümünü verir ama anında değil.
Leap, Sürüm güncellemeleri alan, son derece stabil sürümdür. Eğer yazılımların son sürümünü aramıyorsanız ideal olur.

Tavsiye edeceğim ve kullandığım Slowroll olur.
Bu üç dağıtım'da otomatik olarak yedekler alır, bozması bir hayli zor olacak bu dağıtımları bozsanız bile kolayca geri dönebilirsiniz.
Yine üç dağıtımın hepsinde 7'den 70'e herkesin kullanıp işini kolaylaştıracağı, hızlandıracağı yast adında araç bulunur.

Bunlara ek olarak kurulum yaparken kurulacak paketlere kadar her yerini kişiselleştirebilirsin.

Bunların haricinde Linux Mint, Zorin gibi türeme dağıtımları kullanmak yerine doğrudan Ubuntu'ya da Ubuntu flavours kullanman daha iyi olur.

Fedora'dan ise uzak dur. RHEL için test ortamı olarak kullanılan ve her an ne olacağı belli olmayan bir dağıtım. Topluluktan faydalanır ve iyi hizmet sunmaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı