Starbucks gerçekten mükemmel mi?

Ürünlerini abartıldığı kadar mükemmel bulmuyorum. Esprisi oturacak, zaman geçirecek, garsonların "bir isteğiniz var mı abi" diye rahatsız etmediği bir mekan olması işte.
 
Burger King'de ucuza sıcak çikolata içmiştim. Pahalıya yöneliyor insanlar.

Evet bazı insanların herkes gidiyor diyerek gittiğini ve kahve kültürü olmamasına rağmen ortamdan uzak kalmamak adına içeceklere para verdiğine katılıyorum ama dediğim gibi zaten halihazırda merkezi bölgelerdeki çoğu kahve dükkanının fiyatlari Starbucks'tan pahalı maalesef. Ben de isterim ki ekonomi çöküşte olmasın bir bardak kahveye 5 liradan fazla vermeyelim ama maalesef. Hatta Starbucks Türkiye'de dünya ortalamasının yarı fıyatına kahve satıyor. Bir bardak kahvenin Avrupa ortalaması 4.5 euro iken Türkiye'de ortlama 2 euro gibi bir ücrete denk geliyor.
 
Sadece 1 kere gittim, onda da Cool Lime içmiştim. Öyle fazla abartılacak bir tat alamadım. Diğer kahveleri nasıldır hiç bilmiyorum. Kahve içmeyi sevmeyen biriyim ancak bence mekan olarak 10/10 bir mekan. Her türlü işini yapabilirsin.
 
Şimdi bak herhangi bir markette Nescafe 1 TL.
Starbucks'ta aynı kahve 15TL.
Kapitalizmin oyunları yeğenim uzak durun (!)
 
Starbucks’ta para kahveye değil ortama ve hizmete verilir. Kahvenin fiyatı 5 TL’yi geçmez ancak bir kahve alıp saatlerce oturup sohbet edip internet kullanabiliyorsunuz ve paranızı buna veriyorsunuz.
 
Starbucks kahveleri genel olarak beğeniliyor. Peki gerçekten mükemmel mi ve içilmeye, parasına değer mi? Kafelerde vs. oturmayı sevmiyorum, kahveyi alıp kaçarım.

Dışarıda 15-20 liraya kahve içmek yerine BİM'den alırım kahvemi 2 liraya içerim 🤠. Tadı güzel ama dışarıda kahveler çok pahalı değmez bence.
 

Geri
Yukarı