Cyberpunk 2077 Metacritic Skoru

Gıcıklığına düşük verdiklerini düşünenler cidden komiksiniz. Kimsenin firmayla bir derdi yok, hadi var diyelim genel puanı etkileyecek kadar büyük bir kitle değiller. Oyun bariz sorunlu. Bug ve glitchler benim için sorun değil ama bazı görevlerde ilerleyemiyorum. Mesela implant taktırdığımız görevde 21K borcum çıktı sonra ödeyeceğim dedim. Oyun hemen ödememi istedi. Yeni görev gelmedi haliyle 2 saat para aramaya çıktım sonra videolardan izleyince öğrendim ki buga girmiş. Eski saveye dönünce düzeldi.

Puanı kim takar? Benim hoşuma gitti. Optimizasyon az daha olsa tadından yenmez de.
Gıcıklığına düşük verdiklerini düşünenler cidden komiksiniz. Kimsenin firmayla bir derdi yok, hadi var diyelim genel puanı etkileyecek kadar büyük bir kitle değiller. Oyun bariz sorunlu. Bug ve glitchler benim için sorun değil ama bazı görevlerde ilerleyemiyorum. Mesela implant taktırdığımız görevde 21K borcum çıktı sonra ödeyeceğim dedim. Oyun hemen ödememi istedi. Yeni görev gelmedi haliyle 2 saat para aramaya çıktım sonra videolardan izleyince öğrendim ki buga girmiş. Eski Save'ye dönünce düzeldi.

Hocam. O öyle değildi. O görevde bağlı kalıyordunuz sadece. Günlükten diğer ana görevi seçmeniz gerekiyordu. Yani ben şahsen öyle yaptım.

Tlou 2 kullanıcı puanı 5.7 ama GOTY aldı. 😀

Aynen, bence haketmiyor. Hikayesi her ne kadar benim için kötü olsa da oynaşının güzel olduğu gerçeği değişmez.
Cyberpunk 2077 metacritic user score 5.6. :/ Witcher 3 user score 9.4, nereden nereye... Oyunu düzgün çıkarmak için ertelediler ama sonuç ortada zaten.

Puan bence pek de önemli değil, oynanış ve hikaye benim gözümde güzel ama buglar fazla onun dışında sorun yok 1 aya zaten her şeyi düzeltirler.

Oyunu düzgün çıkarmak için ertelediler ama sonuç ortada zaten.
Oyun çıkması gerekenden aylar önce hatta belki 1 yıl önce çıkarıldı. Nedeni de kanser oyuncu kitlesinin yaptığı baskı, ettikleri küfürler ve çalışanlara yapılan tehditler. Aynı anda 6-7 platforma oyun hazırladılar, kendileri de biliyordu durumu. 2021 yazında 0 sorun ile bu oyun çıkacak diyerek son bir erteleme daha yapsalardı ölüm tehditlerinde bulunanlarla daha fazla uğraşmaları gerekecekti. Ertelemeye küfreden, çalışanlara ölüm tehdidinde bulunan kitleye "hak ettileri" tutturuldu ellerine. Olan durum bu.

Acelesi yok, 5-6 ay sonra alıp daha oynanabilir durumdayken oynayabilirsin. Ben de sadece oyunun kendi içinde bir benchmark sistemi var mı diye bakmak için girdim, iyice düzeltilene kadar oynamayı planlamıyorum.

Oyun çıkması gerekenden aylar önce hatta belki 1 yıl önce çıkarıldı. Nedeni de kanser oyuncu kitlesinin yaptığı baskı, ettikleri küfürler ve çalışanlara yapılan tehditler. Aynı anda 6-7 platforma oyun hazırladılar, kendileri de biliyordu durumu. 2021 yazında 0 sorun ile bu oyun çıkacak diyerek son bir erteleme daha yapsalardı ölüm tehditlerinde bulunanlarla daha fazla uğraşmaları gerekecekti. Ertelemeye küfreden, çalışanlara ölüm tehdidinde bulunan kitleye "hak ettileri" tutturuldu ellerine. Olan durum bu.

Acelesi yok, 5-6 ay sonra alıp daha oynanabilir durumdayken oynayabilirsin. Ben de sadece oyunun kendi içinde bir benchmark sistemi var mı diye bakmak için girdim, iyice düzeltilene kadar oynamayı planlamıyorum.
Hocam en azından PS4'e falan çıkartmasalardı. Millet PS4 grafiklerini GTA: Vice City ile birleştirmiş ve caps yapmış. Rezalet tek kelimeyle.

Hocam en azından PS4'e falan çıkartmasalardı.
Bence de en büyük hataları eski nesle çıkarmak konusundaki ısrarları oldu. Bunu yapmasalar hem oyunu geliştirirlerken üzerlerindeki iş yükünün bir kısmı kalkmış olurdu hem de bu sürede daha bitmiş bir oyun çıkarabilirlerdi. Ne yazık ki eski nesil konsollar üzerinden kazanç hırsına kapılmış olma ihtimalleri az değil.

Diğer hataları ise söz hakkı tanınmaması gereken hater/fan kitlesinin ısrarlarına, küfürlerine ve tehditlerine boyun eğerek oyunu tamamlayamadan çıkarmaları.

Bence de en büyük hataları eski nesle çıkarmak konusundaki ısrarları oldu. Bunu yapmasalar hem oyunu geliştirirlerken üzerlerindeki iş yükünün bir kısmı kalkmış olurdu hem de bu sürede daha bitmiş bir oyun çıkarabilirlerdi. Ne yazık ki eski nesil konsollar üzerinden kazanç hırsına kapılmış olma ihtimalleri az değil.

Diğer hataları ise söz hakkı tanınmaması gereken hater/fan kitlesinin ısrarlarına, küfürlerine ve tehditlerine boyun eğerek oyunu tamamlayamadan çıkarmaları.
Aslında hocam en başından Dying Light 2 gibi süresiz de ertelenebilirdi ama öyle bir şey yapmak istemediler.

Aslında hocam en başından Dying Light 2 gibi süresiz de ertelenebilirdi ama öyle bir şey yapmak istemediler.
Öyle bir şey yapmak istemediler değil, öyle bir şeyi yapmaya bir tarafları yiyemedi edilen küfürler ve çalışanlara yapılan ölüm tehditleri yüzünden. 2-3 yıl ertelenen oyunlar oldu geçmişte, bu oyun 8 ay kadar ertelendi diye çalışanlara yapılmayan şey kalmadı. Firma son bir erteleme yapılacak ama 2021 yazında bu oyun eksiksiz olarak çıkarılacak deseydi önceki ertelemelerde karşılaştıklarından da fazlasıyla muhatap olmak zorunda kalacaklardı. Bu kanser kitlenin eline de tam hak ettikleri şeyi verdiler işte, şimdi kudursunlar.

Bu da CDPR'a ders olsun, hayatında kendi yaptıkları işi (oyun geliştirme ya da yazılımla ilgili proje) yapmamış olan kişilerin seslerinin bu kadar çıkmasına bundan sonra fırsat vermesinler. Bir şeye yüz verdiğinde gelip halıya bir şey yapıyordu ya, işte bu fan/hater kitle bu deyimdeki "özne" oluyorlar.

Cyberpunk 2077 oyunundan gerçekten keyif alıyorum. Sıfır beklenti ile bekliyordum zaten o yüzden küçük hatalar gözüme çarpmıyor bile.
İçimden bir ses diğer CDPR oyunları gibi beni sarmayacak diyor ama 5-6 ay sonra sorunlar iyice düzeltilince oynarken görürüm artık. Witcher evreni pek bana göre değildi sanırım, sarmamıştı ama bu seferki evren farklı belki ısınırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı