Starfield mi yoksa Elden Ring mi?

Starfield'ın nasıl çıkacağına dair net bir bilgimiz yok, oyundaki gezegenlerin büyük bir çoğunluğunun rastgele oluşturulacağı söylenmişti, yani sen zaten içinde yürürken bir sonraki alanı o an rastgele olarak oluşturacak sistem. Bu da sisteme daha fazla yük bindireceği anlamına geliyor, açıkçası en çok gözümü korkutan da bu kısım işte, optimizasyonu sorunlu çıkabilir oyunun. İçerik anlamında Bethesda kendini kanıtlamış bir firma olsa da karşımıza içinde en az 2 oyun barındıran devasa bir yapım var. Altından kalkabilmişler midir şüphelerim var hala.

Ha ben oyunu yine ön siparişten aldım bu arada tüm bu şüphelerime rağmen, ama başkasına önermek farklı bir şey o yüzden bu detayları veriyorum ki seçimi yapman daha kolay olsun. Sistemine güvenmiyorsan eğer oyunun incelemelerinin çıkmasını bekle, zam gelebilir mi maalesef her an gelebilir ama bozuk bir ürün alıyor da olabilirsin. Seçim yapmak zor.

Öte yandan ELDEN RING apayrı bir dünya, ben hayatımda böyle bir oyun görmedim. İçerik çeşitliliği ve kalitesi anlamında bu kadar geniş yelpazeye sahip başka bir oyun daha yok. O kadar geniş ki oyunun karşısına geçip oynayan herkes farklı bir oyun oynuyor aslında ama kimse farkında değil. 300 farklı silah çeşidi, 70 farklı Ash of War, 101 farklı Sorcery büyü tipi ve 70 farklı Incantation büyü tipi barındıran devasa bir aksiyon rol yapma deneyiminden bahsediyoruz. Benim bu saydıklarımın birbirine benzeyen ama daha fazla vuran versiyonları falan olduğunu da düşünmeyin, tamamen farklı gözüken ve farklı hasar modellemelerine sahip şeyler bunlar. Elden Ring bence ömürlük oyun, defalarca kez bitirdim ve hala daha oynuyorum. Bir kere alırsın kütüphanene eklersin, canın sıkıldıkça döndürür döndürür oynarsın.

Game Pass'te var Starfield. Oyuna sahip olmak istiyorsanız da souls türünü sevip sevmediğinizi ciddi bir ölçün. Türü sevmezseniz haliyle Elden Ring'i de sevmezsiniz. Starfield uzayda geçen Skyrim gibi genele hitap eden bir oyun olacağından özellikle sevmemek pek olası değil. Souls-like severseniz durmayın alın Elden Ring'i.

Ne deneyebilirimki sevip sevmedigimi anlamak icin hiç souls oyunu oynamadım.

Yani normalde crack tavsiye etmem asla ama bir oyunun ne olduğunu görmek için (demosu yoksa) crack indirip 2 saat falan oynayıp sonra oyunu alıyorum. Elden Ring'e aynısını deneyebilirsiniz.

PC alınca oyunlardan birini alacagım ve gerek yok cracka yenı PC alıp crack ındırmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı