Starfield Türkçe Yama [Beta Yayında] - Anonymous Çeviri

Yani taraflar da argümanlar da o kadar belli ki, artık aynı bozuk plağı çalıyor gibiyiz. Yazdıklarımın tamamını okudun mu? Hiçbir işe yaramasa da birkaç cümle daha ekleyeyim oraya.

Adamlar oyunu alıyor ve yerelleştiriyor. Telif kısmının etiğini tartışmayacağım. Ama sana farklı bir perspektif göstereceğim. Bu oyunu aldığın zaman oyunu da alıyorsun. Oyunu almıyor, korsan kullanıyorsan o kısma hiç girmeyeyim. Oyunu aldığın kısma gelelim. Oyunu aldığın zaman ne oluyor, yapımcının cebine para gidiyor. Onların parasını çalmıyorsun. Şimdi telif kısmının pratiğini de ele alalım. Büyük firmaların çok büyük bir kısmı oyunlarına yama yapılmasını umursamıyor. Çünkü onların kasasından çıkan bir şey yok. Hatta işlerine bile geliyor olabilir. Çünkü dil desteği olan oyunu almak isteyen daha çok kişi var, değil mi? Oyunu almak için yamasını bekleyen bir sürü kişi görmüşsündür illa.

Özet geçeyim burada. Kimsenin gidip yapımcının kasasından para aldığı yok. Çünkü bunlar oyun satmıyorlar, dil dosyasını satıyorlar. Dil dosyasını çalıştırmak için de oyun lazım. Ayrıca dil desteği, oyunların satışına bariz olumlu katkı sağlıyor. Bir nevi yapımcıların da işine geliyor. Atıyorum oyunları beş satacaksa altı, yedi satıyor. Aza çoğa değil, satışa bakan firmalar için de artı bu.

Yamalar ücretli olsun demiyorum ben. Yamalar olsun diyorum. Artık doğru düzgün gönüllü el çevirisi yoksa da bu olsun.
Yav uzun uzun yazma kime laf anlatıyorsun merak etme çıkacak bu yama bu vızıldayanlar vızıldamaya devam edicek. Bu sivrisinekler her kan olan yerde olur.
Bu sineklerin zaten insanlığa şu ana kadar hep zararı olmuştur bi faydası yok yollara taş dizmeyi severler birde döşemeciler. 😂

Yav uzun uzun yazma kime laf anlatıyorsun merak etme çıkacak bu yama bu vızıldayanlar vızıldamaya devam edicek. Bu sivrisinekler her kan olan yerde olur.
Bu sineklerin zaten insanlığa şu ana kadar hep zararı olmuştur bi faydası yok yollara taş dizmeyi severler birde döşemeciler. 😂
Sana döşemeci lazımsa yaz bana yardımcı olayım. Güzel döşerim, taşları.

Yav uzun uzun yazma kime laf anlatıyorsun merak etme çıkacak bu yama bu vızıldayanlar vızıldamaya devam edecek. Bu sivrisinekler her kan olan yerde olur.
Bu sineklerin zaten insanlığa şu ana kadar hep zararı olmuştur bir faydası yok yollara taş dizmeyi severler bir de döşemeciler. 😂

Toplam 25 mesajı var ve 17 mesajı buraya yazmış. Karşı görüşlülere vızıldayan diyor. Her karşı görüş yapan yoruma yanıt veriyor ama arkadaşa da "uzun uzun yazma kime laf anlatıyorsun" diyebiliyorsun. Zavallı vereceği 60 TL ile övünüyor. Sen para verip oynarsın biz bedava yama kurar oynarız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yamalarınızı satın almıyoruz arkadaşım hadi başka kapıya yeter ya. 😅 Şansınızı zorlayıp böyle antipati toplamaya devam ederseniz sizi firmalara şikayet edeceklerin sayısını da arttıracaksınız. Üç beş tane çocuğu kandırıp sattığınız yamalardan olursunuz bu gidişle uyarmadı demeyin.

Windows'u crackleyen adam hırsız mı evet ama para ödüyor muyum hayır aramızdaki fark bu siz kullanın veya kullanmayın ben üzülüyorum size.

Eski bir oyun geliştiricisi olarak yazıyorum. Firmanın kulağına giderse gözünüzün yaşına bakmazlar. Daha öncede bu konudan dem vurmuştum.

Konu;

Zaten bedava olduğunda söylediğimiz hukuki sorun devreye girmiyor hocam. Olay telifli bir ürün üzerinden yasa dışı kazanç sağlamakta.
Oyunların sözleşmelerinde oyunun dosyalarına müdahale etmenin yasak olduğu yazılır. Her oyunda böyledir. Yani ha mod yüklemişsin ha parayla mod yüklemişsin. Sadece parayla olursa suçtur diye bi şey mi var? Oyun belli sözleşmesi belli.

Sizin mantığınıza göre bütün mod yapımcıları ve kullanıcıları suçlu. Dünya genelinde kabul görmüş bir şeye çemkirip duruluyor.

Bu mantığa göre canlı yayın açıp oyun oynayıp para kazananlar da suçlu. Oyun üzerinden yapımcısı haricinde para kazanıyor çünkü.

Suç diyorsanız ya bütün modlara karşı çıkacaksınız ya da bırakacaksınız doğal akışı devam edecek; oyun yapımcısı da oyuncu da kazanacak. Sırf Türkçe yaması var diye oyun satın alan bir çok insan var. Bunlardan birisi de benim.

Telif ihtarı gelince göreceğim ben sizi. Yaptığınız işin yurtdışındaki kitabı Türkçeye çevirip satmaktan hiçbir farkı yok.

Oyunların sözleşmelerinde oyunun dosyalarına müdahale etmenin yasak olduğu yazılır. Her oyunda böyledir. Yani ha mod yüklemişsin ha parayla mod yüklemişsin. Sadece parayla olursa suçtur diye bi şey mi var? Oyun belli sözleşmesi belli.

Sizin mantığınıza göre bütün mod yapımcıları ve kullanıcıları suçlu. Dünya genelinde kabul görmüş bir şeye çemkirip duruluyor.

Bu mantığa göre canlı yayın açıp oyun oynayıp para kazananlar da suçlu. Oyun üzerinden yapımcısı haricinde para kazanıyor çünkü.

Suç diyorsanız ya bütün modlara karşı çıkacaksınız ya da bırakacaksınız doğal akışı devam edecek; oyun yapımcısı da oyuncu da kazanacak. Sırf Türkçe yaması var diye oyun satın alan bir çok insan var. Bunlardan birisi de benim.
Mod yapmak suç değil, modu parayla satmak suç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı