Starfield'ı sevmedim

Bir kısım insan beklediğini bulamadı. Burada yapılan temel bir hata var aslında. Herkesin sevdiği oyun size hitap edecek diye bir şey yok. Üzülmenize de gerek yok. Dünyanın en iyi yapımlarından GoW ve RDR2 gibi oyunları bile sevmeyen insanlar çıkabiliyor.

Kimsenin beğenmediği oyunları 5000 saat oynayanlarda var. :) Demek bu tarz sana hitap etmiyor. Oyunun tarzı videolarda gördüğüm kadarıyla hikaye odaklı. Aslında aksiyona girmek, görsel şölen vs. ikinci planda kalıyor.
Olayın özeti bu

Hocam ama keşif hissi yüksek olan oyunlarda görsellik çok önemli. Witcher 3'e tekrar başladım bugün, arkadaş oyunun atmosferi ve dünyası o kadar güzel ki keşfedesin geliyor. Starfield'da bu asla yok.
Grafikten ziyade savaş sistemi 100+ saatlik oyun için bir tık yavan kalıyor. 60 saatten sonra çatışmalar sıkıcı gelmeye başladı, ben de kendimi uzay üssü kurmak, kaçakçılık gibi şeylere adadım xD

Merhaba, üzülerek söylüyorum ki dayanamayıp oyunun başından kalkıp bilgisayarımdan kaldırdım.
Sebepler;
1. aksiyon keyifli değil.
2. rol yapma özelliği kaliteli değil (koymak için konulmuş o kadar çok boş şey var ki)
3. uzay savaşları berbat ötesi, hiç keyif alamadım.
Bu özellikler iyi olmayınca oyunun bana vadettiği şeyleri yapamadığını görüyorum. Biliyorum bu tür oyunlarda saydıklarımdan çok keşif hissi, yaşadığın maceralar önemlidir ama oynanış keyifli olmayınca benim için bir anlamı olmuyor açıkçası, üzgünüm Starfield, bunca bekleyiş, stres, korku buraya kadarmış. :(

Benim aklımda ne vardı biliyor musun zannediyordum ki gezegenleri gezeriz oradaki insanlarla tanışıyoruz belki düşmanlarla karşılaşırız belki gezegenleri fethederiz macera dolu aksiyon dolu saatlerce oynanması gereken kişi dolu bir oyun gibi düşündüm.

Benim düşüncem bu oyuna uzay simülasyonu eklenseydi şu anda begenildiği kadar beğenilmeyeceğidir. Uzay simülasyonu oyunlar çok daha uçtaki oyunculara hitap eder ki Elite ve SC bunlara birer örnek. Her ne kadar kemik oyuncuları çok sağlam bir kitle olsa da tek kişilik hikaye bazlı bir oyuna simülasyon koymamayi tercih etmek bence doğru karar.

Elbette bu veya başka halini de her zaman beğenmeyen insanlar mutlaka olacaktır. Kimsenin bir ürünü beğenmek zorunda olmadığı aşikar bu tamamen farklı bir konu, fakat nasıl olsa daha iyi olurdu konusunda ise ben bu halinin simülasyon olmamasından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ne demek istediğimi bahsettiğim diğer oyunların oyuncuları var ise kolayca anlayacaklardır.
Elite üzerinden konuşursak bir gemiyi geliştirmeye başlamak için bile saatlerce grind yapmak gerekiyor bakın gemiye bir yükseltme yapmaktan değil yükseltme yapabilmeye başlamaktan bahsediyorum(Engineer görevleri ve ardından seviyelerin açılması için gerekli materyallerin ihtiyacı için grind).

İlk başta gezegene serbest iniş yapamıyor olmak bana da garip gelmişti fakat sonradan düşününce mevcut iniş yapılan alan düşünüldüğü kadar büyük değil ve bildiğimiz açık dünya mantığında değil, ki bunun da neden öyle olduğunu çok iyi biliyorum. Bir No Mans Sky ve Elite oyuncusu olarak eğer içi boş ise o kadar inilecek ve gezilecek gezegenin inanın hiç bir anlamı kalmıyor.

Şu an itibari ile 25 saati aştım oyunda yan görevlerin kalitesi sayesinde ilk 15 saat hiç ana görev bile yapmamışım oyuna farklı bir açıdan yaklaşarak oynamak denenebilir, belki bu şekilde farklı şeylerden eğlence çıkarabilirsiniz. Mesela ben bir şirket ajanı olarak çalışmayı(Tamamen opsiyonel g{rev serisi) sevdim diyebilirim. Ki bu opsiyonel görev serilerinden sadece iki tanesine bakabildim.

Ortalıkta dolaşırken vatandaşların yaptığı dedikodudan bile yapması eğlenceli görevler çıkartmışlar bu oyunun çıkışının Cyberpunk ile pek alakası yok o oynamayacak durumda idi, ben 25 saat içerisinde oyunu kıracak bir hataya rastlamadım. Ufak tefek ragdoll fizik hataları olabiliyor ki oyundaki fizik motorunu düşünürsek o da hata bile sayılmaz.

Henüz gemi yapımı işine hiç girmedim bir kaç ufak modifiye yaptım 3 tane korsan gemisine el koydum, üs yapımına henüz hiç başlamadım. Güç sistemine ise yeni giriş yaptım.

Sanırım üs sistemini açtıktan sonra ekipman yükseltmeleri gibi işlere sağlamca giriliyor.

1-2 katılmıyorum.
3- zaten böyle oyun olmayacaktı ki. Niye herkes uzay simülasyonu oyunu bekliyor şu oyundan?

40 saati devirdim aşırı keyifli oyun.

Benim düşüncem bu oyuna uzay simülasyonu eklenseydi şu anda begenildiği kadar beğenilmeyeceğidir. Uzay simülasyonu oyunlar çok daha uçtaki oyunculara hitap eder ki Elite ve sc bunlara birer örnek. Her ne kadar kemik oyuncuları çok sağlam bir kitle olsa da tek kişilik hikaye bazlı bir oyuna simülasyon koymamayi tercih etmek bence doğru karar.

Elbette bu veya başka halini de her zaman beğenmeyen insanlar mutlaka olacaktır. Kimsenin bir ürünü beğenmek zorunda olmadığı aşikar bu tamamen farklı bir konu, fakat nasıl olsa daha iyi olurdu konusunda ise ben bu halinin simülasyon olmamasından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ne demek istediğimi bahsettiğim diğer oyunların oyuncuları var ise kolayca anlayacaklardır.
Elite üzerinden konuşursak bir gemiyi geliştirmeye başlamak için bile saatlerce grind yapmak gerekiyor bakın gemiye bir yükseltme yapmaktan değil yükseltme yapabilmeye başlamaktan bahsediyorum(engineer görevleri ve ardından seviyelerin açılması için gerekli materyallerin ihtiyacı için grind).

İlk başta gezegene serbest iniş yapamıyor olmak bana da garip gelmişti fakat sonradan düşününce mevcut iniş yapılan alan düşünüldüğü kadar büyük değil ve bildiğimiz açık dünya mantığında değil, ki bunun da neden öyle olduğunu çok iyi biliyorum. Bir No Man's Sky ve Elite oyuncusu olarak eğer içi boş ise o kadar inilecek ve gezilecek gezegenin inanın hiçbir anlamı kalmıyor.

Şu an itibari ile 25 saati aştım oyunda yan görevlerin kalitesi sayesinde ilk 15 saat hiç ana görev bile yapmamışım oyuna farklı bir açıdan yaklaşarak oynamak denenebilir, belki bu şekilde farklı şeylerden eğlence çıkarabilirsiniz. Mesela ben bir şirket ajanı olarak çalışmayı(tamamen opsiyonel g{rev serisi) sevdim diyebilirim. Ki bu opsiyonel görev serilerinden sadece iki tanesine bakabildim.

Ortalıkta dolaşırken vatandaşların yaptığı dedikodudan bile yapması eğlenceli görevler çıkartmışlar bu oyunun çıkışının Cyberpunk ile pek alakası yok o oynamayacak durumda idi, ben 25 saat içerisinde oyunu kıracak bir hataya rastlamadım. Ufak tefek ragdoll fizik hataları olabiliyor ki oyundaki fizik motorunu düşünürsek o da hata bile sayılmaz.

Henüz gemi yapımı işine hiç girmedim birkaç ufak modifiye yaptım 3 tane korsan ge misine el koydum, üs yapımına henüz hiç başlamadım. Güç sistemine ise yeni giriş yaptım.

Sanırım üs sistemini açtıktan sonra ekipman yükseltmeleri gibi işlere sağlamca giriliyor.

%100 hak veriyorum bu sefer insanlar hikaye yok, RP yok diye ağlarlardı. En başından uzay simülasyonu olmayacağını söylediler millet ne garibse çıktığında böyle oyun beklemişler. Oyunda ben bir yerden bir yere manuel uçarak gitmek bayıyor. Tamamen sürüş Simulator'ü oyunlarından farkı kalmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00