Starfield'ı sevmedim

Herkes uzay Skyrim'i bekliyordu, beklenen olmadı. Şu haliyle 10 puanlık vermese de 7 8 puanlık keyif veriyor yine de oyun. Firma istediği çoğu şeyi yapamadı aslında bu oyunda. Tek sorun bu yapılamayanları ve eksikleri "it's not a bug it's a feature" kafasıyla sürekli övmeleri.

Yapamadığınız şeye yapamadık deyin kardeşim işte, "gezegene indirme olayını yapamadık çünkü oyun motoru çok eski optimize edemedik adam gibi" deyin, "optimizasyonu başaramadık evet" deyin "sistemlerinizi yükseltmeniz gerek" diyeceğinize gülerek. Önerilen işlemciden güçlü bir işlemciyle 50 FPS alabiliyorum şehirde. Bu ne saçma iş.

Sorun oyun değil yani benim için, firmanın kendisi.

Benim çok hoşuma gitti böyle bir oyundan uzay simi olmasını beklemek çok ütopik bir hayal hiç yükleme ekranı olmayan her yere manuel olarak gittiğimiz Star Citizen'in ne durumda olduğunu biliyoruz 11 yıldır geliştiriliyor ancak hala bitmedi ve bitecek gibi durmuyor, vaatedilen şeyleri çok gelmedi. Starfield'ta zaten bir optimizasyon sorunu var bunun bir de sim olduğunu her yere yükleme ekranı olmadan girdiğimizi düşünürsek oyun oynanmayacak hale gelir üstüne dosya boyutu nerden baksan bi 400GB'ı bulurdu.

İçeriği çok bol her yerden görev çıkıyor. Adeta Uzay Skyrim'i zaten mekanikleri de Skyrim'e çok benziyor, en çok hoşuma giden kısmı da bu. Oyuna yabancılık çekmedim. Bir oyun beni eğlendiriyorsa, tamamdır bu oyun olmuş derim. Mekaniğin, grafiğin 2023 dönemine uygun olmaması beni bağlamaz, oyun bir başyapıt BANA GÖRE.

Uzun süre oynayacağım ben, beklediğim şekilde çıkmadı. Modla vs de uğraşamam.
Star citizen alır geçerim kışın. Yeterince Elite dangerous da oynadım... 🥹

Merhaba, üzülerek söylüyorum ki dayanamayıp oyunun başından kalkıp bilgisayarımdan kaldırdım.
Sebepler;
1. aksiyon keyifli değil.
2. rol yapma özelliği kaliteli değil (koymak için konulmuş o kadar çok boş şey var ki)
3. uzay savaşları berbat ötesi, hiç keyif alamadım.
Bu özellikler iyi olmayınca oyunun bana vadettiği şeyleri yapamadığını görüyorum. Biliyorum bu tür oyunlarda saydıklarımdan çok keşif hissi, yaşadığın maceralar önemlidir ama oynanış keyifli olmayınca benim için bir anlamı olmuyor açıkçası, üzgünüm Starfield, bunca bekleyiş, stres, korku buraya kadarmış. :(

Maalesef bence Elite dangerous Odyssey çok daha iyi Starfield'dan.

Bethesda oyunlarını sevmeyen Starfield'ı sevemez hocam. Bu tarz oyunlar Bethesda'nın karakterini yansıtıyor, muhtemelen Creation Engine oyun motorunu asla bırakmayacaklar ve bu küt animasyonlar, donuk suratlar, kötü kombat asla değişmeyecek. Ben bu şekilde kabullendim ve oyundan gayet zevk alıyorum. Bu arada RPG öğesinin boş olduğu fikrinize katılmıyorum, adamlar tek bir yan göreve 3-5 farklı açıdan yaklaşmanızı sağlıyor. RPG'nin sözlük anlamına tekrar bi bakın isterseniz.

Aynen. Oyun uzayda oldugunun hissini vermiyor. Uzay savaşlari hissini hiç vermiyor. Yan gorevler doldurulmuş tıka basa sırf trait gelsin diye. NPC grafikleri ve animasyonları berbat.
Bu Bethesda da bir ekip var yıllardır oyun yapmayı ögrenemedi...

Bethesda oyunlarını sevmeyen Starfield'ı sevemez hocam. Bu tarz oyunlar Bethesda'nın karakterini yansıtıyor, muhtemelen Creation Engine oyun motorunu asla bırakmayacaklar ve bu küt animasyonlar, donuk suratlar, kötü kombat asla değişmeyecek. Ben bu şekilde kabullendim ve oyundan gayet zevk alıyorum. Bu arada RPG öğesinin boş olduğu fikrinize katılmıyorum, adamlar tek bir yan göreve 3-5 farklı açıdan yaklaşmanızı sağlıyor. RPG'nin sözlük anlamına tekrar bi bakın isterseniz.
3-5 farklı açının da sonucu aynı kapıya çıkıyor ama.

Merhabalar, üzülerek söylüyorum ki dayanamayıp oyunun başından kalkıp bilgisayarımdan kaldırdım.
Sebepler;
1. Aksiyon keyifli değil
2. Rol yapma özelliği kaliteli değil (koymak için konulmuş o kadar çok boş şey var ki)
3. Uzay savaşları berbat ötesi, hiç keyif alamadım.
Bu özellikler iyi olmayınca oyunun bana vadettiği şeyleri yapamadığını görüyorum. Biliyorum bu tür oyunlarda saydıklarımdan çok keşif hissi, yaşadığın maceralar önemlidir ama oynanış keyifli olmayınca benim için bir anlamı olmuyor açıkçası, üzgünüm Starfield, bunca bekleyiş, stres, korku buraya kadarmış. :(
Bana hediye edebilirsin istersen. :)

Merhabalar, üzülerek söylüyorum ki dayanamayıp oyunun başından kalkıp bilgisayarımdan kaldırdım.
Sebepler;
1. Aksiyon keyifli değil
2. Rol yapma özelliği kaliteli değil (koymak için konulmuş o kadar çok boş şey var ki)
3. Uzay savaşları berbat ötesi, hiç keyif alamadım.
Aksiyon keyifli olmadığı için Very Easy'e aldım oyunu, hızlı geçiyorum. RPG'si orta seviye bence ama çok da tahmin etmedi, beklediğimi tam bulamadım. Oyunda uzay neden var orasını hiç anlamadım. Belki ilerleyen zamanlarda anlarım ama daha ne kadar ilerlemem gerektiğini bilmiyorum. Neyse, hızlı hızlı ana görevi bitirip bırakacağım sanırım. Allah'tan GamePass'te var. Parayla alsam üzülürdüm. Ha oyun çok mu kötü? Çok kötü değil, bence ortalama bir oyun. Kesinlikle bir Skyrim ya da Fallout 4 değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı