Starlink hızlı başlangıç kılavuzundan bir kare

Makaleler
4
Yer
Hatay/İskenderun
1595711096738.png

Görseli Reddit'ten aldım. Beta kullanıcısı paylaşmış. Ne kadar doğru bilemiyorum ama doğruysa üzüldüğüm bir noktalar var. Antenin üzerinde güneş enerjisi üretiliyor direkt Router'a giriyor sanıyordum yani tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanılarak ve router kısmında yanında bir cihaz var bunun tam olarak ne olduğu belli değil. Biraz daha sade ve daha az eşya ile sistem kurulsaydı daha iyi olabilirdi. Tabii nihayetinde sonuç belli ABD'de kapalı beta testleri başladı. İnsanlar bunu kullanabiliyor. Acilen bizim ülkemize gelmesi gerekiyor yoksa biz halen TT denilen leş firmaya tek haneli hızlara 75 TL ve üzeri fiyatlar ödemeye devam edeceğiz.

Ben bu ülkenin internet altyapısından ümidi kesim gitti. Direkt ADSL'den Starlink'e geçmek istiyorum. Artık bu işler hızlandırılmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu proje bize yaramaz.

Oyundan başka bir şey düşünmeyen insanlarımız var haliyle yüksek ping nedeniyle çoğu kişi almayacak. Uzaydan gelen internetten ping açısından ne bekleyebilirsin?

75 lira veya 100 lira civarı bir ücretle çıkacağını sanmıyorum. Uydu interneti sağlamak çok daha pahalı ve maliyetli haliyle Starlink piyasaya yüksek ücretlerle çıkacak diye düşünüyorum.

Uydu internetinin birden fazla uydudan sağlanan hali.

Bu proje bize yaramaz.

Oyundan başka bir şey düşünmeyen insanlarımız var haliyle yüksek ping nedeniyle çoğu kişi almayacak. Uzaydan gelen internetten ping açısından ne bekleyebilirsin?

75 lira veya 100 lira civarı bir ücretle çıkacağını sanmıyorum. Uydu interneti sağlamak çok daha pahalı ve maliyetli haliyle Starlink piyasaya yüksek ücretlerle çıkacak diye düşünüyorum.

Uydu internetinin birden fazla uydudan sağlanan hali.
Ping seviyelerinin düşük olacağını söylemişti Elon Musk. Eğer verdiği hız yüksek olursa altyapı olmayan yerlerde tercih edilir kesinlikle.

Ping seviyelerinin düşük olacağını söylemişti Elon Musk. Eğer verdiği hız yüksek olursa altyapı olmayan yerlerde tercih edilir kesinlikle.
Neye göre düşük olacakmış :)

Kablolu altyapıda araya giren mesafenin kaç katı girecek bunda. Üstelik uzaydan kablosuz gelecek sinyaller.

Aracının kırılmaz camı olduğunu iddia edip televizyon programında kırarak viral reklam yapan birisi :)

Deniz altından gelen kablolardan daha düşük ping sağlaması gayet mümkün. Ayrıca 3 tane uydu atılmıyor.
3 tane diyen kim?

Fiziksel ve ağ yapılarına uygun şekilde nasıl daha düşük gecikme değerleri alınabileceğini açıklayabilir misiniz?

Kablolu internette bile gelişememişken uzaydan internet almak biraz zor gibi.
Elon Musk ucuz fiyat olacağını söyledi ama ne kadar ucuz olacak?
Üstelik Elon Musk şirketi Tesla'nın birçok kullanıcısı ülkemizde var ama hala bir bayisi yok diye biliyorum Türkiye'de.
Zaten Çin, Hindistan, Amerika gibi nüfusu yüksek yerler varken Türkiye'yi düşünmezler bile.
Not: Üstteki haberi okudum eğer 8 MS olacak ise günlük kullanıcı için gayet iyi değerler bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı