Çözüldü Steam Client WebHelper yüksek bellek ve CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yiitolamadik

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
İyi sosyaller. Steam'in son arayüz güncellemesinden sonra Steam'in arka plan servisleri olan "Steam Client WebHelper" servisleri arka planda Steam üzerinden hiçbir işlem yapmamama rağmen aşırı derecede bellek ve CPU kullanıyor. Bu konuda sorun yaşayan var mı benim gibi? Genel bir sorun mudur bu? Steam desteğe yazdım ama hala yanıt alamadım. Dönüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler. Görev Yöneticisi'nden bir resim ektedir.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2023.06.18 - 14.46.59.59.png
    Desktop Screenshot 2023.06.18 - 14.46.59.59.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 1.285
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende böyle bir sorun yok. Steam'in dosya konumuna giderek steam.exe ve steamapps hariç diğer tüm dosya ve klasörleri silin (eğer ki yüklü oyun yoksa steamapps klasörünü de silebilirsiniz). Ardından steam.exe'yi çalıştırın ve güncelleştirmeleri yüklemesini bekleyin.
Bende böyle bir sorun yok. Steam'in dosya konumuna giderek steam.exe ve steamapps hariç diğer tüm dosya ve klasörleri silin (eğer ki yüklü oyun yoksa steamapps klasörünü de silebilirsiniz). Ardından steam.exe'yi çalıştırın ve güncelleştirmeleri yüklemesini bekleyin.

Çözüm
Hocam galiba Steam mining yapıyor. Dikkat edin (!)

Güncelleme ile çözülür bence.
:D bende anlamadım gitti hocam. Arkada 1 buçuk GB a yakın bellek kullanımını inan hiçbir uygulama servisinde görmedim sizde yaşıyor musunuz bu durumu?

Teşekkürler hocam. Deneyip dönüş sağlayacağım.

@Emir M. dediklerinizi uyguladım şuanda neredeyse hiç CPU kullanımı yapmıyor lakin bellek kullanımı toplamda 500 MB değerlerinde. Bu normal midir?

Şuanki değerler:

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2023.06.18 - 15.38.27.59.png
    Desktop Screenshot 2023.06.18 - 15.38.27.59.png
    23,7 KB · Görüntüleme: 1.081
Son düzenleme:
@Emir M. dediklerinizi uyguladım şu anda neredeyse hiç CPU kullanımı yapmıyor lakin bellek kullanımı toplamda 500 MB değerlerinde. Bu normal midir?

Şu anki değerler:

Steam, görev çubuğunda çalışıyorsa normal denebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı