Steam e-postası dolandırıcı mı?

@461988 bu e-postayı siteyle karşılaştırırsanız zaten anlarsınız.

E-posta: noreply@steampowered.com
Site: store.steampowered.com

Buradaki URL'ler doğruyu gösteriyor.

Fakat şöyle e-posta olsaydı "noreply@steampoweret.com olsaydı o zaman şüphelenebilirdin.

Hocam yani güvenli midir? Howbeenpwned güvensiz diyor.

Konuya yorum yapan herkes "güvenli" diyor, bir site "güvenli değil" diyor, hangisine inanacaksınız?
Steam'den oyun alıp iade ettim, pazardan item sattım bu e-posta geldi bana. Zaten site urlsiyle karşılaştırırsanız anlarsınız.

Hocam ben ne olur ne olmaz güvenliğe almak istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Ve sahte hesapsa en fazla ne yapabilirler?

Hocam içinizi rahatlatmak için "Steam destek" kısmından talep açıp sorabilirsiniz. "phishing" olan mailler internet aracılığı ile para transferi, e-ticaret, sizin adınıza bağış toplama, reklam gönderme, çok sayıda spam mesaj gönderme vb. işler yapabilir.

Önemli olan mailin geldiği adres değil. Onu pek çok şekilde istediğiniz gibi yazdırabilirsiniz. Önemli olan o tıklayın dediği bağlantının adresi. O butonun üzerinde sağ tıklayıp bağlantı adresini kopyala yapıp not defterine yapıştırınca hangi adres çıkıyor?

Önemli olan mailin geldiği adres değil. Onu pek çok şekilde istediğiniz gibi yazdırabilirsiniz. Önemli olan o tıklayın dediği bağlantının adresi. O butonun üzerinde sağ tıklayıp bağlantı adresini kopyala yapıp not defterine yapıştırınca hangi adres çıkıyor?

[URL='https://steamcommunity.com/market/[/URL]

[URL=https://steamcommunity.com/market/[/URL]

Burada gösterdiğiniz site, daha önce herhangi bir veri sızıntısında bilgilerinizin açığa çıkıp çıkmadığını gösteren bir site. Yani aslında temel çalışma mantığı siz kendi mail adresinizi oraya giriyorsunuz ve önceden olan bir sızıntıda eğer verileriniz sızdıysa size haber veriyor. Bir mail adresinin güvenli olup olmadığı hakkında size bir bilgi vermez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı