Çözüldü Steam gibi bir platform nasıl yapılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ValveVerse

Picopat
Daha fazla  
Bir tane ufak çaplı şirketim var. Vetra. Bu şirketim oyunlarla alakalı. Bu şirketime Steam gibi bir uygulama yapmak istiyorum. Setup'u olsun istiyorum. Ama uygulamanın çok profesyonel olmasını istemiyorum. Nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir tane ufak çaplı şirketim var. Vetra. Bu şirketim oyunlarla alakalı. Bu şirketime Steam gibi bir uygulama yapmak istiyorum. Setup'u olsun istiyorum. Ama uygulamanın çok profesyonel olmasını istemiyorum. Nasıl yaparım?
Diğerlerinin anlamadığı gibi ben de pek bir şeyler anlayamadım. Anladığım kadarıyla neler yapmanızı söyleyeyim:

İlgili mod ve içerikleri yayımlayıp, satabileceğim masaüstü uygulaması yapmak istiyorum:​

• Temel programlama bilgilerini öğrenin.
  • Algoritma ve OOP öğrenin.
  • Kendinize basit bir hosting alıp, ilgili oyunlarınızı yükleyip indirme işlemleri için aracı bir API oluşturun.
  • İsteğe bağlı olarak kullanıcı sistemi ve abonelik sistemi veya fiyatlandırma sistemi yapabilir veya alternatif olarak WordPress ve WP eklentisi kullanabilirsiniz.
Ben bu kadar anlayabildim. Sonrasında steam'e eklemeyeceğim falan demişsiniz de. Sorunuzu ayrıntılı açıklarsanız, daha da yardımcı olabiliriz.

Şimdilik, bu isteğinizin bir hevesten olduğunu varsayarak; böyle bir şeyin kolay olmayacağını üzülerek belirtmek isterim.
Freelance platformlardan biriyle anlaşıp yaptırabilirsin.
Ama sana tavsiyem; teknik bilgi yani programlama öğren ve AI ile beraber kendin geliştir.
Zaten ilgili arkadaşlar sana az çok ne yapacağını söylemiş. Bunları Yapay zekaya verdiğinde sana faz faz ne yapacağını hangi işlerde ne kullanacağını söyler. Verdiği cevapları anlamak ve düzenleyebilmek için teknik bilgi lazım. İleri programlama bilmene gerek yok. Yazılan kodu nasıl çalıştıracağını ne yapacağını, editor, sunucu gibi kavramları bilsen bile yeterli.

Ha yok ben uğraşamam diyorsan, gökten vahiyle program inmeyeceğine göre, birine ödeme yapıp yaptıracaksın. Başka çaren yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı