Çözüm Steam Hesabı Satmak ya da Almak Yasal mıdır?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bunun etik ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
2. el araba satmak da etik olmamalı eğer hesap satışı etik değilse.

Bence asıl mesele hesap satışı adı altında birçok kişinin dolandırılması. İşin üzücü kısmı ise satan kişi, hesabım çalındı deyip hesap sahipliğini kanıtlarsa Steam doğal olarak hesabın ilk sahibini haklı buluyor. Hesap satın alan ise mağdur oluyor.

Technopat Sosyal'de Steam hesap değeri gibi konuları yasaklamanın çok bir anlamı var mı bilemedim. Satıyorum diyeni ya da alıyorum diyenin konularını engellemenin bir yararı var mı sizce?
Bu satışlar, maddi olarak sıkışmış insanlar için ufak bir rahatlama sağlayabilir diye düşünüyorum. Bence yasaklanması faydadan çok zarar getirir.

Steam hesabı satmak ya da almak yasal mıdır?
  • Steam kullanıcı hesabınızı satmak ya da satılan hesapları almak Steam kullanıcı sözleşmesine aykırıdır.
  • Steam bu durumu tespit ettiğinde hesabınızı kapatacaktır.
  • Bu durumda alan da satan da kullanıcı sözleşmesine aykırı hareket ettiği için zor durumlar yaşayabilir.
  • Hesabı ilk sahibi, sahipliğini kanıtlayarak bazen kurtarabilir, bazen de kurtaramaz.

Satışa aracılık eden firmaların sayısı gün geçtikçe artıyor ancak bunların yasallığı hukukçuların tartışması gereken bir konudur.
    Bu firmalar tarafından zarara uğratılanlar olduğunda şikayet konuları açsalar da, işin hukuki kısmını bilmedikleri için bu konular haksız duruma düşebiliyor. Bu sebeple kullanıcı zarar gördüğü halde kaldırılması gerekebiliyor.

Özetle zarara uğramayın, hesap satmayın ya da almayın. Bu tür firmaların reklamını da yapmayın. Technopat bu konuda alım, satım, vb. bir hizmet satışı yapmamaktadır. Hukuki bir sorumluluğu yoktur. Kullanıcı olarak kendinizi korumanız için, Steam'in resmi yanıtına dayalı, bilgilendirme amaçlı bir yazıdır. Kullanıcıların konuları kendi sorumluluklarındadır.
Steam kullanıcı sözleşmesi hakkında kaynak: Buying or selling a Steam account - Steam Support

Dipnot: Bazı hesap satan kullanıcılar, sattıkları hesaplar yasaklanıp kapatılınca alıcılar tarafından icraya verildiklerini söylüyor. Kanıt sunmadıkları ve biz savcı olmadığımız için bu konularda hakaret ya da başka kural ihlalleri varsa konuların kaldırılması gerekiyor. Bu da anladığım kadarıyla yaşanan bir durum, hesap satıp 100 TL kazanayım derken binlerce liralık hukuki masrafa girmek mantıklı değil.

Hocam bunu anasayfadaki Technopat yerine koyun daha iyi olur.

Yasal olmayan bir işlem yapması zaten kullanıcının sorumluluğunda olan mesele, biz görmeden ya da uyarı veremeden olan mesajlar da olacak her zaman. Yasağın arkasından dolaşanlar da olacak. Zaten Technopat'ın bir sorumluluğu yok.

Mesele kendi sorumluluğumuz olmadığını belirtmek değil. Mesele kullanıcılarımızın zarar görmemesi için bilgilenmesini sağlamak arkadaşlar. İnsanlar maddi manevi boşu boşuna yıpranmasın, hele ki bilgisi olmayan arkadaşlar.

İki kullanıcı kendi arasında yapınca iyi niyetlilerse sorun olmayabiliyor, pek çok şeyde yakalanmazlarsa zaten kuralı çiğnemiş ama zarar görmemiş oluyorlar. Ama araya bu işten para kazanan aracı firma girip de karanlık işlere kalkışırsa o zaman işler rayından çıkıyor. Çalıntı hesaplar da olduğunu unutmayın.
Ali hocam, tek tek bunun tespitine girişip cadı avına çıkmaya hiç gerek yok. Görünüş bile aldatıcı olabilir. Forumda uzun zamandır bulunan biri dahi çalıntı hesap satışı yapabilir. Dijital platformdan alım yapacak insanlar ya dikkatli olacaklar ya da dikkatli olacaklar. Fazla bir seçenek yok zaten.

Bunun etik ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
2. el araba satmak da etik olmamalı eğer hesap satışı etik değilse.

Bence asıl mesele hesap satışı adı altında bir çok kişinin dolandırılması. İşin üzücü kısmı ise satan kişi, hesabım çalındı deyip hesap sahipliğini kanıtlarsa Steam doğal olarak hesabın ilk sahibini haklı buluyor. Hesap satın alan ise mağdur oluyor.
Şöyle bir durum var, siz araba aldınız 2. el ama ruhsat ve kanıt yok elinizde. Gidip noterden yapmamışsınız. İşin garibi ne noter, ne emniyet ne de başka bir yetkili de size bu iş için belge vermiyor. Yasal olarak bu işi ülkede bilen ve yapan yok! Hayret, mantıksız ama durum bu.

Siz yine de aldınız, sonra ilk sahibi gelip ruhsatı gösterip polis ile arabayı geri aldı. Ne yapacaksınız?

Şöyle bir durum var, siz araba aldınız 2. el ama ruhsat ve kanıt yok elinizde. Gidip noterden yapmamışsınız. İşin garibi ne noter, ne emniyet ne de başka bir yetkili de size bu iş için belge vermiyor. Yasal olarak bu işi ülkede bilen ve yapan yok! Hayret, mantıksız ama durum bu.

Siz yine de aldınız, sonra ilk sahibi gelip ruhsatı gösterip polis ile arabayı geri aldı. Ne yapacaksınız?
Böyle bir durumu yaşamamak için hesap satışı öncesinde dijital bir anlaşma belgesi imzalamak çözüm olabilir. Ne kadar işlevli olur? Tartışılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı