Steam internet hızı 100KB ve disk hızı 0mb/s

semihtolaman

Hectopat
Steam'de oyun indirirken disk kullanımım 0mb/s ye düşüyor birden, sonra indirme hızı da düşmeye başlıyor eğer kapatıp açarsam düzeliyor 5dakikalığına ne yapsam çözemedim tüm çözümlere baktım.

HDD, SSD, M.2 SSD hepsine kurmayı denedim hepsinde aynı.

Oyunları silmeden Steam'i silip yeniden kurdum ama yine olmadı. Epic Games veya başka yerlerden indirirken hiç sıkıntı olmuyor.
İnternet sağlayıcısını aradım ve onlar da çözemedi bu arada.

Steam'de oyun indirirken disk kullanımım 0mb/s ye düşüyor birden, sonra indirme hızı da düşmeye başlıyor eğer kapatıp açarsam düzeliyor 5dakikalığına ne yapsam çözemedim tüm çözümlere baktım.

HDD, SSD, M.2 SSD hepsine kurmayı denedim hepsinde aynı.

Oyunları silmeden Steam'i silip yeniden kurdum ama yine olmadı. Epic Games veya başka yerlerden indirirken hiç sıkıntı olmuyor.
İnternet sağlayıcısını aradım ve onlar da çözemedi bu arada.

İnternet hızınız nedir? speedtest.net sitesinden ölçüp SS atar mısınız?

1727953232715.png

Bufferbloat testi yapıp sonucu paylaşabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2321719

İnternetiniz bayağı kötü görünüyor. Yüksek ihtimal modem arayüzünde hat değerlerinizde çok kötü. Kullandığınız modemde kötüyse az bir hat yoğunluğunda bağlantınız kullanılamayacak kadar kötü duruma geliyordur. Santrale de uzaksanız bağlantı kopmalarına kadar birçok şey yaşarsınız. Steam gibi platformlarda uploadda önem arz ediyor. İndirilen oyunların doğrulamalarını yaparken bir miktar up çalışır. Siz up-down bir arada kullanmaya çalışınca bağlantı sorunları yaşıyorsunuz muhtemelen. Modem arayüzünde QoS varsa upload hızınızı 1 Mbit'e sınırlandırıp tekrar Bufferbloat testi deneyin. Yoksa önerebileceğim farklı bir şey maalesef yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı