Rehber Steam koleksiyon kartı satarak para kazanmak

Katılım
18 Ağustos 2018
Mesajlar
5.906
Makaleler
4
Çözümler
34
Yer
Denizli
Selamlar, dün indirimde oyun almak isteyen arkadaşları gördüm. Birçok arkadaşta zaten kart düşürerek para kazanmanın karışık ve uğraştırıcı olduğunu düşürüyor. Detaylı ve en kısa şekilde anlatmak istiyorum.
Koleksiyon kartı nedir?
Koleksiyon kartları belirli oyunlarda oyunu oynayarak düşürebileceğiniz takas edilebilir ve pazarlanabilir Steam itemleridir.
Oyuna göre değişiklik göstererek bazı oyunlardan 5 bazı oyunlardan 3 kart düşebilir.
Bazı kartlar 0.10 TL gibi bir fiyatı varken bazı kartlarda bu fiyat 2-3 TL civarlarına çıkabiliyor. Oyundan oyuna değişiyor.
Koleksiyon kartlarının pahalı olduğu oyunlar:
Zup serisi, hentai oyunları, puzzle oyunları.
Nasıl para kazanacağız?
Öncelikle Steam hesabınızda 3-4 TL gibi bir bütçeniz olmalı. Mağazadan 10 TL altı seçeneğini seçiyoruz.

1.1.PNG


Burada "özelliğe göre daralt" kısmında "Steam koleksiyon kartları" tikini açık hale getiriyoruz.

1.2.PNG


Son olarak "sıralama" kısmını "en düşük fiyat" olacak şekilde ayarlıyoruz.

1.3.PNG


Şimdi pahalı kartların olduğu oyun türlerine öncelik verin. Pahalı kartlara sahip olduğunu düşündüğünüz bir oyun seçin.
Ardından seçtiğiniz oyunu tarayıcınızdan Steam Community :: Steam Community Market kısmına gelip oyun adını yazarak aratın.
Ben örnek olarak "skyhook" oyununu aldım. Kart fiyatları 0, 21 0, 23 0,46. oyun fiyatı 1,05. kartları satacağımız için vergileri ekleyelim 1, 25 diyelim.
Aynı karttan 2 defa gelme olasılığı var. Mesela 21 krş kart 2 defa düşebilir. O yüzden bu oyunu atlıyoruz.
Tabii ki ucuz kartlar geldiği gibi pahalı kartlar da gelebiliyor. Ancak hiç riske atmaya gerek yok.

1.4.PNG


Kar edebileceğiniz oyunu seçtikten sonra 3. parti uygulamalar kullanabilir ya da oyunu indirip açık bırakabilirsiniz.
Ben 3. parti uygulama kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. İngilizce ya da Türkçe kaynaklara bakarsanız hiç ban verilmiş ya da sıkıntı yaşamış kullanıcı görmezsiniz. Yine de bu uygulama geliştiricileri garanti vermiyor.
Önerdiğim uygulamalar: Telefonunuz üzerinden Idle Daddy'den kart düşürebilirsiniz. Bilgisayar üzerinden ise Arch'i Steam farm, singleboostr, ıdle Master gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Kartları düşürdükten sonra tek yapmanız gereken satmak. Hemen satmak istiyorsanız en düşük kart fiyatının 1-2 kuruş altına satabilirsiniz.
İndirim vakitleri tam bu işten fazla para kazanacağınız vakittir. Artık istediğiniz oyunu alabilir ya da istediğiniz eşyayı alabilirsiniz.

Son olarak kar edeceğiniz oyunları seçerken çok dikkatli olun. 3 kart düşecek diye hesaplayın. Riskli oyunları seçmeyin.
Okuduğunuz için teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Yardımcı olabildiysem beğeni bırakırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu al, kartları düşür, sat, oyun içi süren 2 saat olmadan oyunu geri iade et ve parayı geri al olayı ne kadar etik bir durum tartışılır. Sonuçta Steam bu şekilde paranızı arttırmak için değil, oyun ile teknik sorun yaşadığınız veya beğenmediğiniz için iade hakkı sunuyor. Bu arada çok kolay iade hakkı sunması en beğendiğim özellik, zorluk çıkartmıyorlar.

Bu bir açık mıdır? Evet, bana kalırsa açıktır. Yıllardır piyasada olan Steam ise bir şekilde buna engel olamıyorsa veya olmak istemiyorsa da demek ki kendileri de şikayet etmiyor. Bu durumdan haberdar olamayacak/önleme yapamayacak kadar aptal çalışanlarının olduğunu da sanmıyorum.
 
@tirabzonun_kaymagi
Kalsa ne olacak ki?
Sadece kütüphane biraz karışık gözüküyor o kadar. Onu da oynadığınız oyunları favoriler kısmına eklerseniz en üstte çıkıyor.
Düzenleme: Kartları düşürüp iade edemiyorsunuz. Kart düşürmek için en az 2 saat oynamanız gerekli. 2 saat geçince zaten iade edilmiyor.
 
@tirabzonun_kaymagi
Kalsa ne olacak ki?
Sadece kütüphane biraz karışık gözüküyor o kadar. Onu da oynadığınız oyunları favoriler kısmına eklerseniz en üstte çıkıyor.
Düzenleme: Kartları düşürüp iade edemiyorsunuz. Kart düşürmek için en az 2 saat oynamanız gerekli. 2 saat geçince zaten iade edilmiyor.

O kötü oldu ya ben zup serisini 2 saat geçmeden bitirmiştim. Parasını geri almak için kalmamasını istedim yoksa dursunlar zaten kütüphanede bir sürü gereksiz oyun var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı