Steam kütüphanesinde sürekli meydana gelen donmalar

Renoweld

Femtopat
Katılım
8 Ağustos 2021
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar maalesef ki Tulpar T7 19.3 kullanıcısıyım. Bilgisayarım 1.5 yıllık ve bu 1.5 yıl içinde çeşitli gereksiz ama can sıkıcı sorunlardan ötürü 3 kere bakıma gitti cihaz. Bu sorunlardan birisi de Steam kütüphanesinde yanıt vermeme ve görev yöneticisiyle kapatsak da yeniden başlatmadan düzelmeyen bir sorundu. Ayrıca bazen oyun sırasında oyunu da etkileyip oyunu görev yöneticisinden kapatmaya kadar gidiyordu. Ve sonrasında Steam donduğu için yine yeniden başlatmam gerekiyordu. Bu sorun aslında zaman zaman çok sık sayılamayacak derecede yaşanıyordu. Steam 1 TB HDD'de yüklü olduğu için sorunun HDD'de olabileceğini düşünüp bakıma yollarken not düştüm. Fakat tüm testlerden geçtiği HDD'de sorun olmadığı söylendi. İşletim sisteminden kaynaklanıyor olabilir diyerek 3 bakımda da format yedi bilgisayar. Daha sonra bilgisayarımda klavye sorunları çıktı derken bu sefer bakıma yollamadım direkt tüketici hakem heyetine başvurdum. Cihaz bu sırada sağlıklı çalıştığı için bilirkişi cihazda sorun olmadığını söyledi. Aslında zaman zaman yaşanan birçok sorun vardı. Bana donmanın nerede olduğunu söyledi özellikle Steam kullanırken dedim. 2 gün öncebilirkişiden cihazı aldım tabii kanunen sonucu söylemedi. Ama cihaz bilirkişideyken ne yaptılarsa neredeyse sürekli Steam donuyor yeniden başlatıyorum yine yaşanıyor. İyice sık yaşanmaya başladı ve oyun oynatmıyor maalesef. Bilgisayarı format yöntemiyle değil de ayarlardan sıfırladım yine aynı. Lütfen yardım eder misiniz ne yapacağım gerçekten bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam deneyeyim lakin dediğim gibi bilgisayarı tamamen sıfırlamıştım bugün. Halen sık bir şekilde devam ediyor oyun oynatmıyor adam akıllı.
 
Hocam biraz geç yazdım ama bu sorun bende HDD oluyordu, SSD geçtikten sonra düzeldi HDD performansınızı bir kontrol edin derim.
Hocam SSD de 256 GB ancak yetiyor. Ama bir oyunum orada yüklü onda sorunu daha az yaşıyorsam sorun HDD'dedir kesin olarak. Ama öyle olmadığını iddia ediyorlar hep. HD Tune adında bir program ile test yapıyorlar sanırım formattan geldiğinde dosyaları oluyordu. O programı ben de denedim hata yok gerçekten keşke nereden kaynaklandığını bilsem zehir etti kaç gündür.
 
Hocam SSD de 256 GB ancak yetiyor. Ama bir oyunum orada yüklü onda sorunu daha az yaşıyorsam sorun HDD'dedir kesin olarak. Ama öyle olmadığını iddia ediyorlar hep. HD Tune adında bir program ile test yapıyorlar sanırım formattan geldiğinde dosyaları oluyordu. O programı bende denedim hata yok gerçekten keşke nereden kaynaklandığını bilsem zehir etti kaç gündür.

SSD Steam yükleyerek deneyin uygulama yerine kendiniz deneyimleyin sorunun çözülme ihtimali var.
 

Geri
Yukarı