Steam mı Epic Games mi?

Hocam, yazdığınız için sağ olun. Dediğim gibi, steamcı olsam da Epic'ten de alışveriş yaparım. Mafia 1 ve 2 Definitive Edition da var ve birkaç oyun daha.

Hocam, yazdığınız için sağ olun. Dediğim gibi, steamcı olsam da Epic'ten de alışveriş yaparım. Mafia 1 ve 2 Definitive Edition da var ve birkaç oyun daha.
Tabiki Epic'ten almalısın. Dolardan dolayı alım çok zor.

Burada karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Karşılaştırma elbette yapılabilir, ancak bunlar denk platformlar değil. Kimine göre Epic Games, uygun fiyatlı olduğu için daha iyi, kimine göre ise Steam, sunduğu özellikler bakımından üstün.

Ben her durumda Steam'i tercih ederim. Oyun oynarken arkadaşlarımla sohbet edebilmem, ekran görüntüsü alıp kaydedebilmem ve paylaşabilmem, başarımlarımı profilimde sergileyebilmem, profil sistemini kullanabilmem, mod desteği olan oyunlarda atölye'ye kolayca erişebilmem gibi saymakla bitmeyecek tonla özellik sunuyor.

Peki ya Epic Games? Sadece oyun al ve oyna. Yukarıda saydığım hiçbir özellik bulunmuyor. Crackli oyundan tek farkı, oyunu satın almış olmam.

Launcher dediğinin bir esprisi olur. Yani diğer web siteleri gibi klasik işlevler ile birlikte kendisine özgü özelliklerde taşımalı. Belki teknolojinin en çok kullanıldığı alanlardan birisi oyunlar ve launcher'lar da bu "oyunlar" denilen kategori içerisinde işlev görüyor ve bu yüzden gerçekten bir launcher görünüş olarakta önemli. Bunu sağlayan 20 yıldır sadece Steam oldu ve sonrasında sadece oyun sayısıyla iddialı Epic Games. Diğer launcher'lar sadece belli başlı firmanın oyunlarını veya çok çok daha az sayıda oyuna sahipler. Ezcümle Steam ve Epic Games luancher'larda en kompleks yapıya sahip bence.

Ama işte Steam mı, yoksa Epic Games mi diye sorarsan cevabım şu olur. Oyunlara, aşırı ucuz fiyatlar arayan, o kadar önem vermeyen veya tek bir oyuna 50 saat bile ayırmam demezsen Epic Games seçmek mantıklı fakat eğer böyle "oyunlar" diye hobi edinmek istiyorsan Steam.

Şimdi bana bazılarımız "ne alaka?" diyebilir. Ama herkes böyle olmasa da yine büyük bir kısım bence öyle. Z kuşağını çok bilmem ama Y kuşağı oyunları çok büyük oranla korsan oynuyor. Çevremde kim varsa tanıdığım Y kuşağı full korsan oynuyorlar.

Kısmen haklılar ama durumu şöyle özetleyecek olursam, Epic Games ucuz bir kalem, Steam ise tanınan ve kaliteli bir markanın kalemi...

NOT: Bu arada dolardan öncesi zaman için yazıyorum. Eğer oyun koleksiyonu yapacaksanız Epic Games tercih edilir bu devirde ama derseniz ayda yılda bir kez oyun alıp geçerim kesinlikle Steam.

Çok fiyat farkı varsa Epic'i tercih ediyorum. Ancak Steam benim için daha önde. Daha kapsamlı ( arayuz , topluluk , yorumlar , sohbetler vb.) ve daha çekici geliyor bana. Bir oyunun Epic yerine Steam kütüphanemde olmasını tercih ederim. Uzun zamandır kullandığımız için alışkanlık da var tabii.
Hocam, ben de aynı steame alıştığımdan beri başka platformlar garip geliyor. 50 TL gibi fiyatlar değil de 200-300 gibi bir fiyat varsa Epic'ten alıyorum ama ben de Steam'da olmasını tercih ederim.

Burada karşılaştırma yapmak doğru olmaz. Karşılaştırma elbette yapılabilir, ancak bunlar denk platformlar değil. Kimine göre Epic Games, uygun fiyatlı olduğu için daha iyi, kimine göre ise Steam, sunduğu özellikler bakımından üstün.

Ben her durumda Steam'i tercih ederim. Oyun oynarken arkadaşlarımla sohbet edebilmem, ekran görüntüsü alıp kaydedebilmem ve paylaşabilmem, başarımlarımı profilimde sergileyebilmem, profil sistemini kullanabilmem, mod desteği olan oyunlarda atölye'ye kolayca erişebilmem gibi saymakla bitmeyecek tonla özellik sunuyor.

Peki ya Epic Games? Sadece oyun al ve oyna. Yukarıda saydığım hiçbir özellik bulunmuyor. Crackli oyundan tek farkı, oyunu satın almış olmam.
Yavaş yavaş olacaktır. Epic'te o sisteme geçecektir elbet.

Hocam, ben de burada zaten karşılaştırma yapmadım. Kimler hangi platformda, onu merak ettiğim için açtım konuyu

Yavaş yavaş olacaktır. Epic'te o sisteme geçecektir elbet.
2 yıldır bu yıl sonu olacak diye resmen bol keseden atıyorlar. Yaparlarsa evet, güzel olur fakat bu gidişle yapmazlar.

@674195, amacım siz karşılaştırma yapıyorsunuz diye ters çıkışmak değil hocam. Fikrimi söyleyerek giriş yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı