Steam oyun alınmasına rağmen parayı çekmedi

Steam üzerinden yapılan alışverişlerin bir çoğu bankalar tarafından provizyon olarak görüntüleniyor. Provizyon, kartlı alışverişler için bir ön onay sürecidir. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde, işlem ilk olarak bekleyen provizyon olarak gözükür. Kredi kartıyla yaptığımız harcamalar sonrasında banka, işlemimizi teyit etmek, işlem için çekim yapılan yeri kontrol etmek ve bilgileri doğrulamak için bir ön onay süresi verir. Bu ön onay süresine ise provizyon denir. Yani aslında parayı çekiyorlar sadece bunu onaylanmadan ekstrenize yansıtmıyorlar.
 
Mobil bankacılık uygulamasında Kartlar - Kredi Kartlarım sayfasına girdikten sonra sağ alt köşede bulunan mavi daire içerisindeki üç noktaya basın, gelen ekranda üst sekmelerde "Bekleyen İşlemlerim" kısmında yaptığınız harcama görünecektir. Bir süre askıda kaldıktan sonra kart harcamasına işlenecek.
 
Eki Görüntüle 1734482Eki Görüntüle 1734483

Steam'den hem kardeşime hem kendime Stardew Valley aldım kartımdan para hala çekilmemiş?

Saatlerinden anlaşılabilir.

Parayı sonradan çekiyor. Şunu belirteyim daha önce bir yerde yazmıştım Nays'tan bir yöntem ile parayı iki kere göndertiyorduk ama bizden çıkan bir kere idi çok nadir de olsa oluyordu iki kez yaşandı birinde 36 TL birinde de 89 TL geldi geri alınmayacağına sevinmiştim ki bir veya bir buçuk ay sonra hesap bakiyemi eksiye düşürdüler, ben Nays'ı aktif kullandığım için her halükarda para yatıracaktım ve yatırdım paramı çekti, bilmiyormuş gibi müşteri hizmetlerine yazdım sorunun neden kaynaklandığını bulamadılar 2 ay sonra buldular yani mevzu onların parası ise 1 lira da olsa alırlar 1 yıl geçse de alırlar.
 
Konuyla ilgili açıklama yapılmış, ben sadece bilgi vercem,

Steamde aile kütüphanesi var ve bununla tek hesap için ücret ödeyip farklı hesaptan aynı anda oyunu oynayabiliyorsunuz... 😁
 

Geri
Yukarı