Steam tam olarak bitti

Steamde 25 ₺ oyunu mu alırsınız epic'te 20 ₺ olan oyunu mu?

Sadece bir soru.

Steam oyun satmıyor. Hizmet satıyor. İyi ya da kötü eleştirirsiniz. Ancak başarımlar, topluluklar, muhabbetler, ek özellikler. O kadar zengin ki, kimse Epic'in yüzüne bakmaz bu halde. Üstüne bir de fiyat avantajı var. Epic tüm oyunlarını bedava verse yine Steam'i sarsamaz şu ara.

Aynen sadece bu sene kullanıcı sayısı olarak 3 defa kendi rekorunu geçen Steam tarihe karışıyor :) Hayal görmeyin arkadaşlar. Epic, şu an verdiği hizmet ile Steam'in yakınına bile gelemez. En temel ve basit özellikler bile yok. İnsanlar (bende dahil) beleş oyunları alıp çıkıyor. Hatta ben Epic üzerinden 5-6 tane Ubisoft oyunu aldım kuponlar ile daha sonra Uplay'den aktive ettikten sonra Epic'e bir daha girmedim bile. :))

Epic Games fazla yol kat etmiş durumda ama halen geçtiğini düşünmüyorum ben. Kaldı ki bence Epic'in geliştirmesi gereken çok şeyi var masaüstü uygulaması için. Tek sorun bu da değil tabii ki. Ön yargıları kırmak uzun zaman alır, Epic tam donanımlı hale gelse de alt etmesi için uzun bir zaman gerekecek.

ben tam olarak bittim.
-Steam

Steam'in bitmesi için AMD'nin Intel'e yaptığı gibi bir plan yapmalı mesela Epic Games firmalarla birkaç yıllık veya oyunluk fiyat indirimleri bazı dönemlerde de (Steam'in yaptığı gibi) ekstra indirim anlaşmaları yapması lazım ki Steam kadar büyük olusun ama bu birkaç yıllık bir süreç bedava oyun yerine dehşet verici indirimler yapsa Steam kalitesine belki ulaşır. Ve bana Epic Store Steam'e göre biraz karmaşık geliyor.
Epic'in Steam seviyesine ulaşabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi gerekiyor. Kaldı ki böyle bir kapışma hiçbir zaman olmadı.

Bedava oyun dağıtmasalar Epic'in yüzüne bile bakmazsınız.

Bir şey diyeceğim ama banlanırım :D.

Epic Games üzerinden verilen oyunlar belli bir süre sonra kütüphaneden gidiyor.
Bu durumu daha önceden belirttim yaşadığımı.
Geçtiğimiz hafta 10 taneden daha fazla oyun varken şu an 5 tane anca var.

Watch Dogs vardı yok şu an.
Steep vardı yok.
Darksiders 2 vardı yok.
The Division 2 ve bir önceki sürümünü ücretsiz dağıtmıştı hatırlarsanız kalıcı olacak. Şu an o bile yok kütüphanede.
Ücretsiz olarak yarış oyunu sunmuştu yine kalıcı olarak yanlış hatırlamıyorsam eğer The Crew ve ikinci sürümü olandı. Şu an yarış oyunu ile alakalı bir oyun yok kütüphanede.

Epic Games bana göre güvenilir bir alan değil şu an için.
Kalıcı olarak ücretsiz olarak verdiği oyunların kütüphaneden gitmesi belki normal olabilir ama güveni bozar.
Bundan kaynaklı şu düşünce benim aklıma geliyor. Belli bir süreliğine mi açılıyor bu oyunlar. Bunun kalıcılıkla bir alakası yok.

Steam iyidir bana göre. 2, 3 tane ücretsiz oyun aldım hala duruyor.

Steam çok uzun süredir var ve arkadaşların söylediği gibi sunduğu hizmet kesinlikle tercih edilebilirliğini artırıyor. Olabildiğince indirim günleri düzenliyor. Steam candır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı