Steam tekrar TL'ye döner mi?

Merhaba biliyoruz ki Steam artık dolar üzerinden alışveriş yapacak. Bu durum tabii ki peşinden pek çok problemi getirecek ama benim merak ettiğim konu şu. Dolar kuru ile oyun satıp bölgeye özel fiyatlandırma yapsalar bile oyun fiyatları pahalı olacak ve bu durum oyun alan insan sayısını azaltacak ve ister istemez Steam bu konudan rahatsız olabilir. Sizce bu yüzden Steam ilerleyen zamanlarda tekrar TL'ye dönebilir mi?

Bu oynaklık ne zaman düzlüğe çıkar o zaman döner. Ama ne zaman çıkılır kimse bilemez.

Eğer oyun alımları ciddi oranda düşerse olabilir, 1 yıl sonra falan. En az 1 yıl bir değerlendirme yaparlar. Eğer satışlar çok düşerse TL'ye dönülebilir. Ama satış sayısının düşmesi değil de karın düşmesi gerekiyor fazlasıyla. Yani satışın biraz değil bayağı bayağı çökmesi gerekiyor.

Merhaba biliyoruz ki Steam artık dolar üzerinden alışveriş yapacak. Bu durum tabii ki peşinden pek çok problemi getirecek ama benim merak ettiğim konu şu. Dolar kuru ile oyun satıp bölgeye özel fiyatlandırma yapsalar bile oyun fiyatları pahalı olacak ve bu durum oyun alan insan sayısını azaltacak ve ister istemez Steam bu konudan rahatsız olabilir. Sizce bu yüzden Steam ilerleyen zamanlarda tekrar TL'ye dönebilir mi?
Adamlar "zırt pırt sizin ülkedeki fiyatlari düzeltmekle sıkıldık, size bundan sonra oyunları dolarla satacagız" diyor. Yani gelecek tepkileri pek umursayacaklarını düşünmüyorum. Hem ne tepkisi koyacaksın? Adamların ne suçu var bu durumda?

Ayrıyeten bu durumun düzelmesi icin ulke ekonomisinin duzelmesi gerekli. Düzelmezse Steam'in aldığı bu kararın emsallerini çok görürüz.

Uzun adam olduğu sürece dönmez herif bir konuşmayla borsayı %7 düşürüyor böyle orası burası ayrı oynayan ülkeye kimse gelmez.

Peki sizce özel fiyatlandırma ve kış indirimi ile şu anki fiyatlara veya daha ucuzuna oyun fiyatı görme ihtimalimiz var mıdır?
Özel fiyatlandırma geliştiriciler kabul ederse olacak. Zaten halihazırda Steam'in önerdiği TL fiyatına uymuyor çoğu yapımcı, kimisi kendi kafasında belirlediği kuru kimisi de direkt güncel kuru fiyata yansıtıp geçiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı