Steam Tools güvenilir mi?

Ben anlamadın bu Steam Tools olayını insanlar bedava Steam hesabına oyun ekleyerk hesabının değerini arttırıyor ban sebebi değil midir bu.

Ya hocam bu FIFA'yı yapan arkadaşlar nasıl yapıldıgını anlatsın ben yapayım söyleyeyim sıze bir sıkıntı olursa.

hocam şimdi youtubeda bir eleman var fc 25 Demosunu steamden indirdikten sonra içine Discord sunucusunda paylaştığı bir kaç dosyayı attıyor. Ardından oyunu tam sürüm haline getiriyor. Olur mu öyle şey dedim ve denedim. Hakikaten oluyormuş ancak steam tools indirmeden yaptım bu uygulamayı. Şimdi de Discord sunucusunda çok daha fazla oyunda (örneğin rdr2, gta 5) aynı uygulamayı steam tools ile yapıp oynayanları gördüm ama güvenemedim. Laptopu babamla ortak kullandığımız için de virüs bulaşmasından korkuyorum (iş ile alakalı dosyaları giderse gg)
Hocam soylesınze nasıl yaıpıldıgını

Ben anlamadın bu Steam Tools olayını insanlar bedava Steam hesabına oyun ekleyerk hesabının değerini arttırıyor ban sebebi değil midir bu.

Oyunlar herkeste gözükmüyor skin changer gibi düşün sadece sende gözüküyor.

Oyunlar herkeste gözükmüyor skin changer gibi düşün sadece sende gözüküyor.

Fakat oyunlar crackli degildir Steam mağazadaki oyunlardır.

Kullanmayın güvenli değil.

Tüm dosyaları taradım 3 tane anti virüs le teker teker virüs totalade attım topluda attım sonradan gelen dosyları da taradım Kaspersky ksn de yaptım güvenli dedi uzun zamandırda kullanıyorum sıkıntıda çıkartmadı.

Deneme amaçlı yüklemiştim Denuvo korumasi olan oyunlar hata veriyor. MK1 Street Fighter 6 gibi ama zaten kırılmış oyunlari Steam uzerinden yukleyip oynayabiliyorsun.
Telegram uzerinden toplu oyun dosyalari paylasanlar var.
Kaspersky kullanıyorum hiçbir virus uyarisi vermedi.

Deneme amaçlı yüklemiştim Denuvo korumasi olan oyunlar hata veriyor. MK1 Street Fighter 6 gibi ama zaten kırılmış oyunlari Steam uzerinden yukleyip oynayabiliyorsun.
Telegram uzerinden toplu oyun dosyalari paylasanlar var.
Kaspersky kullanıyorum hiçbir virus uyarisi vermedi.

Steam üzerinden Steam sunucularındaki oyunlarımı indirmeyi sağlıyor yoksa Steam gibi gösterip başka yerden mi çekiyor oyunu.

Steam Tools güvenli mi? Kullanacağımdan değil başka biri indirmiş YouTube'da attılar merak ettim.
Güvenli efendim

Trojan var ama ben yaptım sildim hemen, sıkıntı yok.
Trojan yoktur, 3. parti yazılım olduğu için antivirüs programlarının öyle anlaması normal.

Kullanmayın güvenli değil.
Yanlış bilgi verme. Tamamen güvenli isterseniz daha detaylı anlatırım.

Herkes kendine göre kanıtsız virüslü veya değil demiş Ancak bir dosyanın veya uygulamanın zararlı (virüs) olup olmadığını kendimiz de araştırarak öğrenebiliriz.

Bu tür analizler için bazı güçlü araçlar mevcut:

Process Monitor (Procmon)
Microsoft'un sunduğu Process Monitor aracı ile, bir uygulamanın sistem üzerinde yaptığı işlemleri (örneğin: hangi dosyaları okuyor/yazıyor, hangi kayıt defteri anahtarlarına erişiyor, hangi işlemleri başlatıyor vs.) ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bu sayede şüpheli davranışlar olup olmadığını analiz edebilirsiniz.

Wireshark
Ağ trafiğini izlemek için kullanılan Wireshark aracı ile, bir programın internete bağlanma girişimlerini, hangi sunucularla iletişim kurduğunu ve ne tür veriler gönderip aldığını takip edebilirsiniz. Örneğin "steamtools" adlı bir uygulamanın gizlice veri sızdırıp sızdırmadığını veya zararlı sitelerle bağlantı kurup kurmadığını bu şekilde görebilirsiniz.

Bu araçları kullanarak kendi incelemenizi yapabilir uygulamanın davranışlarına göre güvenli olup olmadığına karar verebilirsiniz. Her zaman başkalarının yorumlarına güvenmek yerine teknik analizle doğrulama yapmak en sağlıklı yöntemdir

Güvenilir değil riske atmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı