Steam Steam üzerinden tehdit edildim

DC sunucundan nasıl buluyor bunlar? Bundan korunmak için bir yöntem var mı?

Bende o ortamlarin bir dusugunde bulunmustum ama o aralar panel yaygin değildi mesela ben ismimi soylerim tum arkadaslarima sanalda soy adimi vermem sizde boyle yapin.

Nasıl giriyorlarmış e-Devlet'e kardeş. Anlatta bilgilenelim. Buradan sallamak kolay.

Hacı dogru mu gercek mi bilmiyorum arkadas soylemisti eger mesela benim bilgim ondaysa beni engelli vatandas ya da akciger hastasi ya da COVID diye sisteme gecirtebiliyormus hatta direk ölü diye de gosterebiliyormus öyle soylemisti gercek mi degil mi bilemiyorum.

Bende o ortamlarin bir dusugunde bulunmustum ama o aralar panel yaygin değildi mesela ben ismimi soylerim tum arkadaslarima sanalda soy adimi vermem sizde boyle yapin.

Hacı dogru mu gercek mi bilmiyorum arkadas soylemisti eger mesela benim bilgim ondaysa beni engelli vatandas ya da akciger hastasi ya da COVID diye sisteme gecirtebiliyormus hatta direk ölü diye de gosterebiliyormus öyle soylemisti gercek mi degil mi bilemiyorum.
Öyle bir şey yok kardeşim merak etme. Panel dedikleri şeyden sizin e devletinize de falan giremezler.En fazla sizin ya da ailenizin tc sini , tel no larınızı ve adresinizi öğrenebilirler. Bunlardan da hiç bir şey yapamazlar. Eğer illegal birisi değilseniz korkmanıza gerek yok. Yok efendim seni ölü gösterme falan inanmayın böyle şeylere. Sizi korkutmak için atılan yalanlar sadece. Korkmanıza gerek yok dedigim gibi tabi eger illegal degilseniz. Size yapabilecekleri maks şey polise yalan ihbar vermek veya evinize bir şeyler kargolatmak. Polis zaten geldiğinde durum anlaşılıyor ve gidiyor bu yuzden bir sorun değil. Kargo olayında da, sipariş vermediginiz bir şeyin kargosunu almayın.

Sallamak değil, başıma geldiki söylüyorum. Seninde başına gelirse anlarsın ne demek istediğimi. Bu konuda yemin edebilirim ama kanıtlayamam :D
Dostum kesinlikle senin açığın. Mutlaka trojan veya RAT yemişsindir. E-devlet şifre konusunda açık vermedi vermez. İki faktörlü doğrulamayı açmanı öneririm.

COVID sistemi doğru. Diğerlerinin gerçek dışı olduğunu düşünüyorum ki böyle bir açık varsada belli bir süre için geçerlidir. Şuan böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ve olmasıda çok zor.

Dostum kesinlikle senin açığın. Mutlaka trojan veya RAT yemişsindir. e-Devlet şifre konusunda açık vermedi vermez. İki faktörlü doğrulamayı açmanı öneririm.

COVID sistemi doğru. Diğerlerinin gerçek dışı olduğunu düşünüyorum ki böyle bir açık varsa da belli bir süre için geçerlidir. Şu an böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ve olmasıda çok zor.

Açık yok. Bir arkadaşım yaptı bana, art niyetli değildi bana göstermek istedi bende yapamazsın dedim iki faktörlü doğrulama açık olmasına rağmen girdi ve tüm iletişim bilgilerini vs değiştirdi. Eğer o yapabiliyorsa herkes yapabilir. Kendisinde bana ait hiçbir bilgi yok sadece adımı soyadımı biliyor tel no mu biliyor başka hiçbir şeyi bilmiyor.

Açık yok. Bir arkadaşım yaptı bana, art niyetli değildi bana göstermek istedi bende yapamazsın dedim iki faktörlü doğrulama açık olmasına rağmen girdi ve tüm iletişim bilgilerini vs değiştirdi. Eğer o yapabiliyorsa herkes yapabilir. Kendisinde bana ait hiçbir bilgi yok sadece adımı soyadımı biliyor tel no mu biliyor başka hiçbir şeyi bilmiyor.
Hocam bu sistemi facebook gibi falan düşünün, şifre olmadan girebileceğiniz bir açık olduğunu düşünmüyorum. Sizide yalanlamak istemiyorum ama mutlaka başka bir durum vardır.

Hocam bu sistemi Facebook gibi falan düşünün, şifre olmadan girebileceğiniz bir açık olduğunu düşünmüyorum. Sizi de yalanlamak istemiyorum ama mutlaka başka bir durum vardır.

Bende arkadaşımın kullandığı yazılımın tek mernisten ibaret olduğunu düşünmüyorum, kendisi gizli tutuyor söylemiyor bana. :D Gerçi söylesede kullanmam çünkü vebal altına girmek istemem.

Merhaba bir gün Steam üzerinden tanımadığım bir kullanıcıdan mesaj aldım mesajda ailemin benim T.C. Kimlik numaralarım üstüme kayıtlı telefon numaraları evimin adresi falan her şey vardı. Bunu yaymakla ve aileme mesajlar spamlamakla tehdit edildim. Hesap için karakola şikayette bulundum Steam'in Türkiye'ye erişim vermediğini biliyorum. Bunu yapan kişiler bulunur mu?

Polise verdiğini söylesen tutuşurdu zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı